Ο Αντώνης Μιτζέλος θα εμφανιστεί στο Passport Art το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 για να μας παρουσιάσει live την παράσταση Έλα μου.

Μπορείς να διηγηθείς πολλές ιστορίες με μια κιθάρα, ένα πιάνο και μια ζεστή φωνή. Όλες τις ιστορίες για την ακρίβεια.

Ιστορίες παλιές και καινούργιες, για την αγάπη, το φίλο, τη χώρα σου και τους ανθρώπους της, την γυναίκα και τον άντρα, για ένα τηλεφώνημα που δεν ήρθε ποτέ. Ιστορίες που σημάδεψαν παρέες και σε μια ξεχωριστή παράσταση τις ακούμε όλες μαζί, τις τραγουδάμε όλοι μαζί. Απλά και με ουσία.

ΕΛΑ ΜΟΥ
ΓΕΛΑ ΜΟΥ

Η παράσταση του Αντώνη Μιτζέλου, με μια κιθάρα και ένα πιάνο, ακουστική, άκρως συμμετοχική και πάντα επί της ουσίας.

Τα τραγούδια του Αντώνη δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα επέλεξαν οι μεγαλύτεροι ερμηνευτές (Γ. Νταλάρας, Β. Παπακωνσταντίνου, Ε. Αρβανιτάκη, Α. Πρωτοψάλτη, Ε. Βιτάλη, Γ. Κότσιρας, Χ. Δάντης) και έτσι τα γνωρίσαμε και τα αγαπήσαμε… Με το ίδιο μακό, Φύλακας άγγελος, Ψυχή βαθιά, Άρρωστος καιρός… Σήμερα, τα ερμηνεύει και τα μοιράζεται ο ίδιος, θέλοντας να μεταφέρει προσωπικά το μήνυμά του. Καταληκτικό μήνυμα, η ελπίδα να συνεχίσουμε να είμαστε δημιουργικοί και ζωντανοί. ’Ελα μου, λοιπόν. Με τον Αντώνη Μιτζέλο σε προσωπικές, αυτοσχεδιαστικές, σολιστικές βραδιές, παρέα με τα τραγούδια του αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών/κιθαρωδών (Νικόλας Άσημος, Μάνος Λοϊζος, Μανώλης Χιώτης), παρέα με ένα πιάνο και εσάς.

Τον συνοδεύει, στο πιάνο και στα φωνητικά, η νεαρή και ταλαντούχα μουσικός Τίνα Σκλαβούνου.

ΕΛΑ ΜΟΥ είναι και ο τίτλος του νέου single που κυκλοφορεί από τέλη Φεβρουαρίου 2015 από το νέο label του Αντώνη Μιτζέλου, ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ και από τη δισκογραφική εταιρία 14music.

Μουσική &  ερμηνεία: Αντώνης Μιτζέλος
Στίχοι: Πόλυ Βόγλη

Ο Αντώνης Μιτζέλος, συνθέτης, κιθαρίστας, ενορχηστρωτής και ερμηνευτής, έχει αφήσει το δικό του προσωπικό στίγμα στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Στα 35 χρόνια της μουσικής του πορείας, ο Αντώνης Μιτζέλος έχει εκδώσει 6 προσωπικά cd, 12 με τους Τερμίτες, και έχει συμμετάσχει ως συνθέτης σε άλλα 50 περίπου άλμπουμ και ως κιθαρίστας σε περίπου 2.500 τραγούδια στην ελληνική και ξένη δισκογραφία. Έχει ακόμη ενορχηστρώσει 30 άλμπουμ για άλλους καλλιτέχνες και έχει συνθέσει μουσική για τηλεοπτικές σειρές, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Για αυτή την δουλειά του έχει λάβει 26 πλατινένιους και χρυσούς δίσκους.

Έχει δώσει δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δικές του μουσικές συνθέσεις και πάνω από 2.500 συναυλίες στην Ελλάδα και σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, σε μουσικές σκηνές, αρχαία θέατρα και μεγάλους συναυλιακούς χώρους (The London Astoria Theatre /Θέατρο Δελφών / Olympia Theatre, Paris /Palais Des Beaux Arts Brussels /Dominion Theatre, London /Madison Square Garden ΝΥ Manhattan κλπ.).

Στα πιο πρόσφατα project του συμπεριλαμβάνεται η ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ|KITHARODIA. Ξεκίνησε το 2012 ως μια πρωτότυπη μουσική πλατφόρμα-ομπρέλα, κάτω από την οποία ο Αντώνης Μιτζέλος σκοπεύει να παρουσιάσει για τα επόμενα χρόνια όλες τις νέες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες. Βασική πηγή έμπνευσης της ΚΙΘΑΡΩΔΙΑΣ είναι η  κιθαρώδησις, που αποτελεί από αρχαιοτάτων χρόνων μια από τις υψηλότερες εκφράσεις της μουσικής δημιουργίας. Ένα πρόσωπο, ο συνθέτης, γίνεται και ερμηνευτής των τραγουδιών του με την κιθάρα του, αλλά και με τη φωνή του. Μεγάλοι κιθαρωδοί υπήρξαν ο Μάνος Λοϊζος, ο Jimi Hendrix, o Eric Clapton…

Η ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ διευρύνεται συνεχώς για να συμπεριλάβει τα επόμενα χρόνια μεταξύ άλλων την παρουσίαση νέου συνθετικού έργου, σεμινάρια σε νεότερους μουσικούς, φεστιβάλ κιθάρας και σύνθεσης, παραστάσεις και συνεργασίες με ξένους μουσικούς.

Το 2014 δημιουργήθηκε και το ομώνυμο  δισκογραφικό label σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρία 14Music. Η πρώτη κυκλοφορία ήταν το soundtrack της ταινίας ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ του Σωτήρη Τσαφούλια, το οποίο απέσπασε βραβεία και διακρίσεις σε 2 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου (Λονδίνου, Κύπρου κ.α.). Το τραγούδι τίτλων της ταινίας, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑ, ερμηνεύει η Μελίνα Ασλανίδου.
 
http://mitzelos.gr