Το βιωτικό θέατρο παρουσιάζει το έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο, Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα, στο Θέατρο ΠΚ για τέσσερις παραστάσεις.

Οι αμφιβάλλοντες της κάθε εποχής, οι άπιστοι, οι ανένδοτοι, οι ανυπότακτοι, επικαλέστηκαν κάποιον, αν και ζούσαν χωριστά απ’ αυτόν. Περιφρόνησαν τη μυρωδιά που βγάζει ο τάφος, με το μέτωπο ψηλά μιλούσαν στο απέραντο σκοτάδι, και πρόθυμοι να υποστούνε ατρόμητα το παν, έτοιμοι να δουν ατάραχα το παν, έβλεπαν κατά πρόσωπο το μαύρο ουρανό και το κουφό στερέωμα που σκεπάζει το σκοτάδι, ατίθασες υπάρξεις που περίμεναν την πτώση αστεριού.

Φυσικά, αυτοί οι περίεργοι, οι θρασείς εκείνοι αμαθείς, οι παλαιστές ή εκείνα τα πνεύματα, ήταν άνθρωποι μεγάλοι, και ήταν σκεπτικιστές με δυνατή και υπερήφανη ψυχή που προκαλούσαν το φως μες το σκοτάδι.

Άνθρωπε, θα βρεις εσύ, ότι δε βρήκαν εκείνοι;
Άνθρωπε, η φαντασία σου θα φτάσει πιο βαθειά απ’ τη φαντασία εκείνων;

Απόσπασμα από το έργο “Ο ΘΕΟΣ” του Βίκτωρος Ουγκώ.
 

Σύλληψη: Κοσμός Καμπούρης
Συντονισμός: Κοσμάς Καμπούρης
Ανάπτυξη: Χρήστος Δεδεμάδης, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Ινδιάνα Ξενιτίδου, Ουράνιος Σοφιανός, ΜΚ14, Ελίνα Πούλου, Ηρώ Βαγιώτη, Σέβη Γιασεμή, Μαίρη, Αγνή Παπαδέλη – Ρωσσέτου, Άλεξ

Υλοποίηση: Χρήστος Δεδεμάδης, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Ινδιάνα Ξενιτίδου, Ουράνιος Σοφιανός, ΜΚ14, Ελίνα Πούλου, Ηρώ Βαγιώτη, Σέβη Γιασεμή, Μαίρη, Άλεξ, Άγγελος, Μαρίνα Μαργέλου, Ελένη Κορδαλή, Ηρώ Αδρακτά

Το έργο της αφίσας είναι του Φαίδωνα Γιαλή
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά