Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με  μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις από το ορχηστρικό έργο Ojos Verdes  και Σουίτες από την συλλογή Film Suites & Suites for ballet.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά το Soundtrack της ταινίας μικρού μήκους GERASIMOS που έκανε πρεμιέρα στο 28Ο ΕΧGROUND FILMFEST στο Wiesbaden της Γερμανίας.

Στην σκηνή  πλαισιώνουν το πιάνο ένα κουαρτέτο εγχόρδων, κρουστά, μπουζούκι και μια κλασσική κιθάρα, σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά. Ενώ η παρουσία του εναλλάσσεται επί σκηνής σε ρόλους μαέστρου, frontman και performer.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος γεννήθηκε στην πόλη του Αγρινίου το 1980. Σπούδασε κλασσικό  πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και μουσική σύνθεση στην πόλη που γεννήθηκε.

Τον Απρίλιο του 2014 παρουσίασε το ορχηστρικό έργο Ojos Verdes  στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  Πρόκειται για ένα ορχηστρικό έργο αφιερωμένο στην δημιουργία της ζωής.

Έχει επίσης συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για μια μικρού μήκους ταινία, ενώ συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου ως συνθέτης, πιανίστας και ηθοποιός το 2012 και το 2014.

Συντελεστές:

Πιάνο – Σύνθεση : Aνδρέας Κατερινόπουλος

Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Κατερινόπουλος / Μιχάλης Ντέμσιας

Κουαρτέτο Εγχόρδων

Κρουστά: Παναγιώτης Θοίδης

Μαντολίνο – Μπουζούκι: Nίκος Αράχωβας

Slide show & poster photos: www.photomium.gr

Κατασκευή αφίσας: Δημήτρης Νίκας