Τραγούδια πολύ γνωστά και αγαπητά απ’ όλη την γκάμα του παλιού ελληνικού τραγουδιού (Γιαννίδης, Χιώτης, Αττίκ, Σουγιούλ), ερμηνευμένα και παιγμένα σαν σε μια «τρίτη εκτέλεση». Οι δύο δημιουργοί φωτίζουν την αθέατη πλευρά των τραγουδιών, αυτήν που, ίσως, δεν υποψιαζόμαστε: του ρομαντισμού και, ταυτόχρονα, του ρεαλισμού που τα συντηρούν ζωντανά μέχρι τις μέρες μας.

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, με ευρηματικό τρόπο σχεδιάζουν μια μουσική βραδιά που θα φέρει στην επιφάνεια τη μυστική σχέση του λόγου και της μουσικής των τραγουδιών, δημιουργώντας μια νέα συνθήκη διάρκειας και σύγχρονης ανάγνωσης.

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου είναι ηθοποιός, τραγουδιστής και εικαστικός με πολύπλευρη παρουσία στις τέχνες. Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις, τόσο στο θέατρο πρόζας όσο και στο μουσικό θέατρο. Το ρεπερτόριό του ως τραγουδιστή περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια από την ελληνική οπερέτα και το ελαφρό τραγούδι. Ως εικαστικός έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η 45 η Μπιενάλε της Βενετίας (1993) και η 2 η Μπιενάλε της Αθήνας (2009). Επίσης, έργα του περιλαμβάνονται στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης και της Εθνικής Γλυπτοθήκης.

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα κι έπαιζε μουσική από πολύ μικρός. Σπούδασε στο Guildhall School of Music and Drama και στην École Normale de Musique. Με την επάνοδό του στην Ελλάδα, γνώρισε τον Μάνο Χατζιδάκι και για κάποια χρόνια εργάστηκε ως μουσικός και ενορχηστρωτής. Από το 1986 γράφει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και συνθέτει τραγούδια. Το 2003 με την Ευανθία Ρεμπούτσικα ίδρυσαν την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία Cantini.