Στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ (27/01- 7/02), το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ στον πειραματικό και πρωτοπόρο κινηματογράφο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα η νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή Μέσα στο δάσος, η οποία θα προβληθεί στο Τμήμα Spectrum.

Το Srectrum, παρουσιάζει τις πιο σημαντικές στιγμές της κινηματογραφικής χρονιάς, επιλέγοντας δυνατές και καινοτόμες ταινίες καταξιωμένων κινηματογραφιστών. Το Μέσα στο δάσος, είναι μία απο τις 10 ταινίες που έχει επιλέξει για τη φετινή διοργάνωση.

Γυρισμένο με το video μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, γεμάτο έντονα χρώματα και βίαιες φόρμες το Μέσα στο δάσος είναι ένα άγριο υπαρξιακό παραμύθι. Δυο αγόρια και ένα κορίτσι. Ολομόναχοι. Προσπαθούν να ενωθούν. Να ξαναγίνουν ένα. Γύρω τους, μεγάλοι κορμοί δέντρων, διάφανα ποτάμια, μια απομονωμένη παραλία, τα βουνά, κι ένα παράξενο κόκκινο σπίτι βαθιά κρυμμένο στην καρδιά του δάσους.

Γιατί βρίσκονται εκεί; Ποιος τους εγκατέλειψε κι έτσι αθώοι που είναι πληγώνουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο; Τι είναι αυτή η παράξενη σεξουαλική ενέργεια που εκλύουν τα δέντρα, το νερό και τα φύλλα; Είναι ελεύθεροι ή παγιδευμένοι; Δεν υπάρχουν  απαντήσεις. Το ταξίδι τους μοιάζει με μύηση.

Video installation με υλικό από την ταινία Μέσα στο δάσος παρουσιάστηκε στο κοινό το καλοκαίρι στο πλαίσιο της ομώνυμης θεατρικής παράστασης στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Άνοιξη του 2010.

Σκηνοθεσία, φωτογραφία: Άγγελος Φραντζής, Σενάριο: Άγγελος Φραντζής σε συνεργασία με τους Κάτια Γκουλιώνη, Ιάκωβος Καμχής, Nathan Pissoort, Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής, Σκηνικά: Ηλίας Λόης, Κοστούμια: Χριστίνα Χαντζαρίδου, Ήχος: Νίκος Τριανταφύλλου, Μοντάζ: Νίκος Βαβούρης, Μουσική: Texturizer.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ιάκωβος Καμχής, Nathan Pissoort.

Παραγωγή: Αργοναύτες A.E., Ε.Κ.Κ  A.E., ΕΡΤ  A.E., Άγγελος Φραντζής.