Η προβολή της ταινίας Λαϊκοί Βάρδοι – Στιγμές από τη ζωή τους και τη ζωή μας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2023, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/09/2023 στον κινηματογράφο Άστυ στις 19:30. Θα ακολουθήσει πάρτυ στο μπαρ ΙΜΕΡΟΣ.

Τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία στις Νύχτες Πρεμιέρας, ο Δήμος Χαλανδρίου προσκαλεί στις προβολές που θα γίνουν, στο πλαίσιο τριήμερου κινηματογραφικού αφιερώματος στο Χαλάνδρι, στο σινεμά Αθηνά (Σολωμού 16) στις 3/10/2023, με ώρες έναρξης προβολής στις 20:00 και στις 22:00, όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Οι ταινίες θα προβληθούν στη θερινή αίθουσα του κινηματογράφου (ταράτσα), εφ’ όσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ή τη χειμερινή.

Υπόθεση:

Ο αείμνηστος Πάνος Γεραμάνης συνομιλεί με τους ξεχασμένους ήρωες του Λαϊκού Τραγουδιού και ανασύρει στιγμές απ’ την ζωή τους, προσπαθώντας να καταγράψει και να αναβιώσει εικόνες και αξίες μιας εποχής, για πάντα χαμένης. Μέσα από την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του, των θρυλικών «Λαϊκών Βάρδων», παρουσιάζει τους σπουδαιότερους, συχνά ξεχασμένους, ήρωες του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού. Καθημερινά, επί 16 συνεχόμενα χρόνια, ακούσαμε πλήθος από ανέκδοτες ιστορίες διάσημων τραγουδιστών και τραγουδιστριών, εκμυστηρεύσεις, αλλά και παρατράγουδα, που συνθέτουν τις μνήμες της χρυσής εποχής του ελληνικού πενταγράμμου. Ο χαμογελαστός Πάνος Γεραμάνης, με την επιμονή και την αυταπάρνησή του, μας παρουσιάζει ένα παλίμψηστο της μουσικής λαϊκής μας παράδοσης, που συνοδεύεται από τις παιδικές του αναμνήσεις και τα πρώτα χρόνια της προσωπικής του πορείας στις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο.

Παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών.

Ταυτότητα ταινίας:

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Thanos Koutsandreas
  • ΣΕΝΑΡΙΟ: Thanos Koutsandreas
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Giorgos Papandrikopoulos
  • ΜΟΝΤΑΖ: Michalis Kalligeris, Thanos Koutsandreas
  • ΕΛΛΑΔΑ | 2023 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 120’ | ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Θάνος Κουτσανδρέας:

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1956. Σπούδασε Μαθηματικός και παράλληλα ασχολήθηκε με την Φωτογραφία και την Μουσική. Το 1982 πήγε στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές. Παράλληλα, σπούδασε ήχο και εικόνα στην École Supérieure de Réalisation Audiovisuelle. Iδρυτικό μέλος της κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής, Horme Pictures. Συμμετέχει σε διαφόρων ειδών μουσικές παραγωγές, κυρίως στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
2023 Folk Bards – Moments of their Lives and ours

Διαβάστε επίσης:

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Η φετινή Αφίσα είναι εδώ!
29ο AIFF – Νύχτες Πρεμιέρας: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Disney!
29ο AIFF – Νύχτες Πρεμιέρας: Ανακοίνωση Τίτλων & Κριτικής Επιτροπής Διαγωνιστικού ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους
Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Διπλή έναρξη με Πέδρο Αλμοδόβαρ και Σελίν Σονγκ
29ο AIFF – Νύχτες Πρεμιέρας: Tο πλούσιο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα
Νύχτες Πρεμιέρας: Επετειακή προβολή – 10 χρόνια «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο Άστορ