Έως τις 20 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν οι νέοι σκηνοθέτες την ταινία μικρού μήκους για να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους η οποία έχει ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και πριν την έναρξη του 21ου Φεστιβάλ μπορεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής, ούτε ελληνική πρεμιέρα της ταινίας. Η ταινία μπορεί να έχει συμμετάσχει ήδη ή ακόμα και να συμμετέχει παράλληλα και σε κάποιο άλλο φεστιβάλ.

Οι ταινίες που θα επιλεγούν θα διεκδικήσουν ένα από τα βραβεία του Τμήματος, τα οποία και θα απονείμει ειδική επιτροπή. Συγκεκριμένα, τα βραβεία είναι: Καλύτερης Ταινίας το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, Β’ και Γ’ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου. Η κριτική επιτροπή για το φετινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους αποτελείται από τους:

Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής:
Ελένη Κοσσυφίδου (Παραγωγός)

Μέλη:
Ρηνιώ Δραγασάκη (Σκηνοθέτης)
Μαρία Καλλιμάνη (Ηθοποιός)
Άκης Καπράνος (Δημοσιογράφος)
Λέανδρος Ντούνης (Sound Designer)

Η διαδικασία υποβολής γίνεται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή στην πλατφόρμα.

Διαβάστε τη Διαδικασία και τους Όρους Συμμετοχής εδώ 

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 16 – 27 Σεπτεμβρίου 2015. Σε περίπτωση που η ταινία συμμετέχει και στο Φεστιβάλ Δράμας, προβλέπεται να προβληθεί από τις Νύχτες Πρεμιέρας μετά τις 21 Σεπτεμβρίου.

Δείτε τα βραβεία του περσινού διαγωνισμού εδώ