Σ’ αυτά τα ‘νυχτοπερπατήματα’ θ’ ανακαλύψουμε μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις,  που αναδεικνύουν με διαφορετικούς και συμμετοχικούς τρόπους τις συγγένειες της Τέχνης και της Αφήγησης.

Φορείς, οργανισμοί και ομάδες πολιτισμού, στο πλαίσιο του δημιουργικού διαλόγου και των συνεργειών που έχει ανοίξει ο δήμος της Αθήνας, συμμετέχουν σε αυτήν τη μοναδική βραδιά, ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους,  τους «νυχτερινούς επισκέπτες» με εικαστικά, μουσική, αναγνώσεις ποίησης και πεζογραφίας, κυνήγι θησαυρού, θέατρο, λογοτεχνικά παιχνίδια στο δημόσιο χώρο, απρόσμενες performances  και άλλες δράσεις.

Συμπράττουν καταξιωμένοι δημιουργοί που διαβάζουν αγαπημένα τους κείμενα σε φημισμένες γωνιές, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και τοπόσημα της Αθήνας.

Την ίδια βραδιά, η Art Athina και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης οργανώνουν το Gallery Night με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 γκαλερί.

Θα ακολουθήσουν σύντομα ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες!

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ‘Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’ υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).