Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote» παρουσιάζει τις ταινίες του Β΄ Διαγωνιστικού στις

21 Σεπτεμβρίου 2012 στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1 στις 18.00.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

General Cargo

Ο Λάμπρος προσπαθεί να αποκτήσει μια κοινωνική ζωή αλλά τα όνειρα του τον σπρώχνουν μακριά από την πραγματικότητα και συγκεκριμένα στον ναυτικό περίπλου της γης. Τα θέλω του ανταγωνίζονται την ανάγκη για επικοινωνία. Ποιο από τα δύο θα επικρατήσει;

Σκηνοθεσία / Director : Konstantinos Kalogridis – Διάρκεια / Duration : 19’45»

Phone Call from Cairo

«Η Αίγυπτος είναι ένα παράδειγμα για το πού οδηγείται η ανθρωπότητα. Αν, δηλαδή, οι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα, όλος ο κόσμος θα γίνει σαν την Αίγυπτο.»

Σκηνοθεσία / Director : Yiotis Vrantzas – Διάρκεια / Duration : 4’55»

Boy Story

Μια στάση λεωφορείου, ένα βίντεο κλαμπ, ένα κολυμβητήριο. Μια σειρά τυχαίων συναντήσεων θα γίνει αφορμή να ξετυλιχτεί ένα «Boy Story». Θα καταφέρει ο ήρωας να ξεπεράσει τις αναστολές που τον κατατρέχουν από παιδί;

Σκηνοθεσία / Director : Thanasis Angelopoulos – Διάρκεια / Duration : 17′ 17»

Φιλμ#1 Μια Διαταραχή

Η διάγνωση μιας διαταραχής θα πρέπει να βασιστεί αυστηρώς στην παρατήρηση συγκεκριμένων συμπτωμάτων. Στην ταινία αυτή μια πολύ ιδιαίτερη διαταραχή θα σας περιγραφεί. Μια διαδικασία που διαρκεί από ένα δευτερόλεπτο έως μια ολόκληρη ζωή.

Σκηνοθεσία / Director : Alexander Koyk – Διάρκεια / Duration : 09’08»

Blue Wagon

Ο Παναγιώτης έχει το μονοπώλιο του μανάβη σε ένα χωριό της επαρχίας. Oταν στο χωριό επιστρέφει ως πλανόδιος μανάβης ο παιδικός εφιάλτης του Παναγιώτη, η καθημερινότητά του θα κλονιστεί.

Σκηνοθεσία / Director : Dimitra Babadima – Διάρκεια / Duration : 16’15»

A Private Man

Eνας άνδρας ζει απομονωμένος σε ένα πολύ μικρό χώρο. Οι μέρες κυλούν χωρίς καμία έκπληξη, ακριβώς όπως τις επιθυμεί. Ολα θα ήταν τέλεια αν δεν υπήρχαν εκείνες οι φρικτές διακοπές του ρεύματος.

Σκηνοθεσία / Directors : Vasilis Nobilakis, Panagiotis Tomaras – Διάρκεια – Duration : 14’59»

Athens Evilution

Βάρβαροι γύψινοι Τιτάνες επιδιώκουν να καταβροχθίσουν τα παιδιά των Θεών και να υποτάξουν την Αθήνα στην εξουσία του κακού. Μια παραβολή για τη μεταμόρφωση της Αθήνας και των ανθρώπων της, από την κλασσική αρχαιότητα στη σύγχρονη παρακμή.

Σκηνοθεσία / Directors : Harrie Photoharrie, Dimitris Tsatsoulis – Διάρκεια / Duration : 5’18»