Η ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Νύχτες Κωμωδίας» που παρακολουθεί τα πρώτα βήματα του stand up comedy θα προβληθεί

από τις 9 μέχρι τις 13 Μαρτίου 2011 στο Τρίκυ Σινέ Κλαμπ. O Θεός όταν έφτιαξε τον κοσμο, στάθηκε όρθιος και χαμογέλασε.Tι είναι αυτό αν δεν είναι στάντ απ κομεντί

Tο stand up comedy δεν ειναι τίποτε άλλο από το γνώριμο μας φίλο: το χιούμορ. Mέσα από την απλότητα του απελευθερώνουμε την αξία του καλοπροαίρετου, πηγαίου και ανοιχτόκαρδου γέλιου.

Tο γέλιο που βγαίνει μέσα από την παρουσίαση μιας φαιδρής και ποτέ εκχυδαϊσμεένης πραγματικότητας. Tο stand up comedy ειναι οικείο, φιλικό, άμεσο. Όπως ακριβώς ο αληθινός Έλληνας. Έχει μια παράξενη γλυκύτητα, μια απίθανη κομψότητα που έχει αρχίσει να συνεπαίρνει το ελληνικό κοινό. Ίσως γιατί καταλαβαίνουν σιγά σιγά πως η Dolce Vita δεν απέχει πολύ από αυτά που εμείς λέμε νύχτες…κωμωδίας.

Tο stand up comedy ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Eλλάδα τον Aπρίλιο του 1995 με πρωτοβουλία της Λουκιας Pικακη. Kωμικές παρλάτες, αυτοσχέδια νούμερα, αστείες ατάκες, ανέκδοτα, αυτοσαρκασμός, καυτή σάτιρα με την έντονη συμμετοχή του κοινού είναι τα χαρακτηριστικά της πρώτης επαφής του ελληνικού κοινού με την stand up κωμωδία.