Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (κάτω χώρος) το έργο του Roland Schimmelpfennig, Αραβική Νύχτα, από τη θεατρική ομάδα \”Δρόμος με Δέντρα\”.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (κάτω χώρος) το έργο του Roland Schimmelpfennig, Αραβική Νύχτα, από τη θεατρική ομάδα \”Δρόμος με Δέντρα\”.

Το έργο, που θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του 40χρονου βραβευμένου συγγραφέα (και πρώην δημοσιογράφου) ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της σύγχρονης γερμανικής δραματουργίας.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε ένα κτηριακό συγκρότημα στη Γερμανία. Μια καλοκαιρινή νύχτα ο θυρωρός Λομάιερ ανεβαίνει στον έβδομο όροφο για να εντοπίσει μια διαρροή. Η ιρακινής καταγωγής Φατιμά Μανσούρ επιστρέφει στο σπίτι. Η συγκάτοικός της, Φραντσίσκα, ετοιμάζεται να μπει στο μπάνιο. Ο φίλος της Φατιμά, Καλίλ, έρχεται με το μηχανάκι να τη συναντήσει.

Ενας γείτονας από το απέναντι διαμέρισμα, ο Καρπάτι, κρυφοκοιτάζει από το παράθυρο τη Φραντσίσκα, την ώρα που εκείνη κάνει ντους. Οι ήρωες συναντιούνται, όνειρο και πραγματικότητα μπερδεύονται, η ανατολή μπλέκεται με τη δύση και η μαγεία με το ρεαλισμό.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έκανε η Μάρθα Φριντζήλα, τη μετάφραση ο Γιώργος Δεπάστας, τη μουσική ο Κώστας Νικολόπουλος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Βασίλης Μαντζούκης και ο Σπύρος Αγγελόπουλος.

Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Σπύρος Αγγελόπουλος, Δέσποινα Αναστάσογλου, Κίκα Γεωργίου, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Χριστίνα Μαξούρη, Χρήστος Πίτσας.

Ο συγγραφέας Roland Schimmelpfennig έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό με το Push Up που παρουσίασε το Θέατρο του Νότου το 2003. Έγραψε την «Αραβική Νύχτα» το 2001 και από τότε το έργο ανέβηκε σε δεκάδες εκτός Γερμανίας θεατρικές σκηνές της Ευρώπης, από το Αμβούργο μέχρι το Παρίσι, αποσπώντας τον ενθουσιασμό των θεατών και τα επαινετικά σχόλια των κριτικών, ενώ παρουσιάστηκε ως work in progress από την ομάδα \”Δρόμος με Δέντρα\” πέρσι στον Κρατήρα, χώρο τον οποίο τα μέλη της χρησιμοποιούν για πρόβες και σεμινάρια.

info
Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου (ΦΙΞ), τηλ: 210 9212900
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Δευτέρα & Τρίτη: 21:15
Τιμή εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15 Ευρώ