Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την έκθεση της Φλοράνς Χρηστάκη, Νυχτερινές πλάκες, που περιλαμβάνει έργα χαρακτικής, ζωγραφικής και σχέδιο και θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως 31 Μαρτίου.

Τρεις τσίγκινες πλάκες αναπαριστούν τα κλισέ της νύχτας: φαντάσματα, τέρατα, πεθαμένοι, θαλάσσιος βυθός… και το ενοχλητικό κουνούπι! Έτσι ανοίγει μια σκηνή όπου προβάλλεται το τι θα μπορούσε να συμβεί απόψε…

Με βάση τον πολλαπλό χαρακτήρα της χαρακτικής (επεμβάσεις με κολλάζ, σχέδιο, ζωγραφική ή τύπωμα) κάθε έργο γίνεται μοναδικό, κάθε νύχτα ξεχωριστή υπόθεση.

20 νύχτες σχηματίζουν παραλλαγές, παρακάμψεις, σχόλια και κωλοτούμπες στη δομή και στους πιο βατούς κανόνες της κλασικής ευρωπαϊκής ζωγραφικής. Σκοπός μου είναι να μοιραστώ τη χαρά μου και την φαντασία μου, για πλάκα! λέει η Φλοράνς Χρηστάκη.

Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1990 και είναι χαράκτρια από την αρχή της χιλιετίας. Μυήθηκε στη χαρακτική από την Δήμητρα Σιατερλή και τον Pino Pandolfini και έχει στο ενεργητικό της δύο ατομικές εκθέσεις.