Το Χοροθέατρο Οκτάνα και ο Κωνσταντίνος Ρήγος συμπληρώνουν φέτος 25 χρόνια και ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015 στα Σφαγεία, με την παράσταση Ντυμένοι Γυμνοί.

Είδαμε για πρώτη φορά την παράσταση αυτή το 2010 στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας (που δεν υπάρχει πια). Μέσα στην, ασφυκτικά, ζεστή μικρή Αποθήκη της Τεχνόπολις είχαμε βρεθεί μπροστά σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χορογραφικές δουλειές του Κωνσταντίνου Ρήγου και της «Οκτάνας» με πρωταγωνιστές τα σώματα των δύο εξαιρετικών χορευτών του, Γιάννη Νικολαΐδη και Τάσου Καραχάλιου.

Το σώμα παρουσιάζεται ως εργαλείο ομορφιάς ή ως μηχανή φθοράς σε αυτήν την παράσταση, εσωτερικής αναζήτησης και περιπλάνησης, στο άγνωστο σύμπαν που κρύβεται εντός μας. Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας.

Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ’ ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους. Οι δύο ερμηνευτές, απόγονοι του Κάιν και του Άβελ, κληρονόμοι του Προπατορικού Αμαρτήματος, θα αγωνιστούν να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δε χωράει και τους δυο. Ο Κήπος της Εδέμ έχει αμετάκλητα χαθεί παρασύροντας στο έρεβος την αθωότητά τους. Η αδελφοκτονία θα πραγματοποιηθεί και θα δώσει μοιραία τη θέση της στην ενοχή.

Πρώτη παρουσίαση 28 Δεκεμβρίου 2009, αίθουσα Ισμήνη, “ΘΕΑΤΡΟΝ”

Διεθνή Φεστιβάλ:
20/4/11 Λιουμπλιάνα, Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού
16/11/11, Mes de danza Sevilla
22/7/12, Teatri di vita, Cuore di Grecia Bologna

Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών.