Η γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι παρουσιάζει την έκθεση της Ντίμης Μπιτσάκου με τίτλο «7 θανάσιμες αθωότητες» από την Τρίτη …

14 Φεβρουαρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαρτίου 2012.

Η έκθεση της Ντίμης Μπιτσάκου εγκαινιάζεται την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 στη ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ στις 7.30 μ.μ.

Η Ντίμη Μπιτσάκου με αφορμή τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, επανασχεδιάζει μια σύντομη ιστορία της ανθρωπότητας, εστιάζοντας στις εμμονές, τους φόβους και τις επιθυμίες, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες που μας καθορίζουν διαμορφώνοντας τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μας, υπαγορεύοντάς μας σκέψεις, πράξεις και αποφάσεις.

Επίκεντρο της έκθεσης αποτελούν οι επτά ζωγραφικές θεματικές αυτοτέλειες που αντιστοιχούν στα επτά ιστορικά αμαρτήματα: Οκνηρία, Αλαζονεία, Λαιμαργία, Λαγνεία, Απληστία, Οργή, Ζηλοφθονία
 

Στην ιστορία της τέχνης συχνά αποτέλεσε αφετηρία πυκνών εικονογραφικών αναζητήσεων από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ιερώνυμος Μπος, ο Πίτερ Μπρύγκελ και ο Δάντης. Στη νεότερη εποχή, τα επτά αμαρτήματα εξακολουθούν να παρακινούν σαγηνεύοντας σημαντικούς δημιουργούς όπως τον Μπέρτολντ Μπρεχτ και τον Κουρτ Βάιλ.

H Ντίμη Μπιτσάκου με πληθώρα τεχνικών και υλικών μέσων προτείνει τι δικότης ιδιωτικό κόσμο όπου ο φόβος συνδιαλέγεται με την ελπίδα και όπου η ενοχή γίνεται αποδεκτή ως μια διαφορετική αθωότητα.