Η Αργυρώ Γιαννάκη και η Ιωάννα Χρονοπούλου παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa την έκθεση φωτογραφίας Νούμερο 25.

 
H έκθεση νούμερο 25 είναι ένα πείραμα που ζητά τα μάτια εκείνα που θα σταθούν μπροστά, θα νιώσουν, θα έχουν περάσει ή θα περνούν από μια κατάσταση σκέψεων, έντονων συναισθημάτων και αναμνήσεων.

Βασίζεται στην επιθυμία 2 ανθρώπων που βρήκαν εικόνες συνδεδεμένες μεταξύ τους με έναν μοναδικό κοινό στόχο… την λύτρωση.
 

Αργυρώ Γιαννάκη


«9 μήνες τώρα έλιωσα τις κάλτσες μου σε τόσες επαναλήψεις ίδιων διαδρομών στο σπίτι, χωρίς να βρίσκω γωνιά να με χωράει. Και να πεις ότι είναι και μεγάλο.
Ξεκίνησα πάλι και το κάπνισμα..κάπως έπρεπε να συμμετάσχει η ακινησία των χειλιών. Κάποια στιγμή έκατσα.. έκανα τις σκέψεις μου εικόνες, βολεύτηκα στα πρέπει σας και όλα τακτοποιήθηκαν. Η καρδιά όμως ανένδοτη να ενταχθεί στο θάνατο αυτό. Συγνώμη που σπάω την απόσταση με το να σας απευθύνω το λόγο.. απλώς θέλω να σας θυμίσω πως υπάρχω, γιατί μαζί με σας με ξέχασα και γω.»

(απόσπασμα από διήγημα της Βάσιας Αργέντη)
 

Ιωάννα Χρονοπούλου


«Περιμένοντας κάτι να γίνει. Πάντα ήξερες ότι έχεις γεννηθεί για κάτι σπουδαίο. Καθαρίζεις τις σκέψεις σου αλλά ξέρεις ότι υπάρχει αρκετή βρωμιά για να καθαρίσεις και αύριο. Πόσο μπορείς να αντέξεις μέχρι να τρελαθείς; ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Οι λέξεις μεγαλώνουν καθώς τις θρέφεις. Θέλεις να αισθάνεσαι σχετικός, συνδεδεμένος. Θέλεις να συμμετέχεις στα πάντα γύρω σου με το να είσαι απλά ζωντανός.
Δεν αρκεί.»


(«The Most Astounding Fact» Neil de Grasse Tyson | «Before you snap» Yonderboi)