Ένας πολυπράγμων δημιουργός, ο Δημήτρης Τράγκας, εκθέτει τα έργα του στη γκαλερί του Black Duck, από 21 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου και μας προσκαλεί σε ένα πειραματισμό με διάφορα υλικά.

Η καινούρια σειρά έργων του Δημήτρη Τράγκα έχει τίτλο «Games» και είναι ένα ευφάνταστο τρισδιάστατο παιχνίδι εικαστικών συνθέσεων, που αποπνέουν την ελευθερία με την οποία δημιουργήθηκαν και προτρέπουν στη χαρά της ζωής.

Ετερόκλητα υλικά όπως καλώδια, μολύβι, σύρμα, σωλήνες κλπ μετατρέπονται σε δομημένες δημιουργίες που συμβαδίζουν με την ιδιαίτερη αισθητική του εμπνευστή τους. Σε μια διαφορετική αλλά όχι πολύ απομακρυσμένη από την αστρονομικά γεωμετρική του οπτική, ο Δημήτρης Τράγκας παραθέτει τα χαρακτηριστικά για την τέχνη του «σημεία» ανάμεσα σε «περίπου κύκλους», «ίσως τρίγωνα» και «ρευστά τετράγωνα» χαλαρώνοντας τις δομές των σχηματισμών του.

Πρόκειται για μια σειρά επιτοίχιων μικρογλυπτών που εκπλήσσει το θεατή με τη ζωηρή της δυναμική.

Ο Δημήτρης Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό (1972-1975) κοντά στους Γιάννη Βαλαβανίδη και Παναγιώτη Τέτση.

Παράλληλα με την εικαστική του πορεία, εκφράστηκε και με τους ρόλους του σκηνογράφου στο θέατρο, του ηθοποιού (υπό τη σκηνοθεσία Αλέξη Δαμιανού και Δήμου Αβδελιώδη) και του μουσικού. Διετέλεσε δάσκαλος Ζωγραφικής σε τμήματα του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο των εκπαιδευτηρίων Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου.

Ασχολείται επίσης με την ταξιδιωτική φωτογραφία. Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ατομικό επίπεδο σε 10 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 15 ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Website: www.dimitristragkas.com

Την έκθεση επιμελείται η Κέλλυ Αθανασιάδου.