Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου στην γκαλερί TinΤ στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Παπαδημητρίου, παρουσιάζει την ατομική του έκθεση με τίτλο Non-Places.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου στην γκαλερί TinΤ στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Παπαδημητρίου παρουσιάζει την ατομική του έκθεση με τίτλο Non-Places.

Πρόκειται για μια σειρά έργων όπου οι εικόνες αφορούν χώρους που είναι κοινοί τόποι ή \”μη χώροι\” σύμφωνα με τον Marc Augé, όπως αεροδρόμια και γήπεδα.


Σε αυτά τα έργα αντιπαραβάλλει μια δεύτερη ενότητα, όπου εικόνες από έργα γνωστών καλλιτεχνών του παρελθόντος συνυφαίνονται με εικόνες της καθημερινής πραγματικότητας, σχολιάζοντας έτσι διαφορετικές εποχές, ήθη και κουλτούρες.


Ο Νίκος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Χίο το 1971. Εχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων στη Δεύτερη Διεθνή Video Biennale στο Τελ Αβίβ, στη 10η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου στο Σεράγιεβο, στην Prague Biennale 1 στην Πράγα και στο 14th Macao Arts Festival στο Mακάο.


Παράλληλα στο Project room μέσα στη γκαλερί, ο Θάνος Κλωνάρης ερευνά τα όρια φανταστικού-πραγματικού, τις σχέσεις και αντιθέσεις υπαρκτών και μη υπαρκτών χώρων.


Θεωρώντας ότι οι τρεις διαστάσεις δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την οριοθέτηση ενός χώρου, παρουσιάζει μια σειρά από ντοκουμέντα δράσεων που εκτυλίσσονται σε φυσικό τοπίο όπου ενσωματώνει κατόψεις τεχνητών χώρων.


Η έκθεση εντάσσεται στο ταυτόχρονο πρόγραμμα δράσεων, της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.


INFO
Γκαλερί TinT, Χρ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-220 101 & 235 689, [email protected]