Την 1 Αυγούστου την Πανσέληνο των Οξύρρυγχων (Sturgeon moon), που ονομάζεται έτσι γιατί την εποχή αυτή οι ιθαγενείς της Αμερικής ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, γνωστό και ως Μουρούνα και την 31 Αυγούστου την Μπλε Πανσέληνο (Blue moon), που ονομάζεται έτσι από το χρώμα της.

Με αφορμή τον καθιερωμένο πανελλαδικό θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού για τον εορτασμό των δύο Πανσελήνων του Αυγούστου, το Νομισματικό Μουσείο δηλώνει και φέτος δυναμικά την παρουσία του με τη διοργάνωση δύο μουσικών βραδιών στον αύλειο χώρο του Ιλίου Μελάθρου. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου υπό το φως των δύο πανσελήνων:

1) Τη μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες» με την ερμηνεύτρια Ευγενία Γκρίμα και τον Νεκτάριο Διονυσάτο στο πιάνο, την Τρίτη 1 Αυγούστου στις 21:00.

2) Τη μουσική εκδήλωση «Έχει ένα φεγγάρι απόψε» αφιέρωμα στον Νίκο Γούναρη με τον Δαυίδ Ναχμία στο πιάνο, την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 21:00. Το Νομισματικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από 19:30 έως τις 24:00 μόνο την πρώτη Πανσέληνο, την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «Μουσείων Εστίαση Α.Ε.».