Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει από τις 8 Μαΐου την παράσταση χοροθεάτρου Noh, σε σκηνοθεσία Μόνικας Κολοκοτρώνη.

Η πραγματικότητα και το όνειρο, το καθημερινό και το υπερφυσικό, ο ζωντανός άνθρωπος και το φάντασμά του – όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά σε μια σύνθεση κίνησης και λόγου που θέλει να μεταδώσει  συγκίνηση διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας του παραδοσιακού θεάτρου του Νoh.

Ερευνώντας τη φύση του Noh το χοροθέατρο της Μόνικας Κολοκοτρώνη βασίζεται στο έργο του Yukio Mishima The Damask Drum. Μια ιστορία εμπνευσμένη από παραδοσiακό δράμα του Noh.

Ένας γέρος  θυρωρός ενός δικηγορικού γραφείου ερωτεύεται μια όμορφη γυναίκα, πελάτισσα ενός φημισμένου οίκου μόδας στο απέναντι κτίριο. Ο γέρος θυρωρός θα εξαπατηθεί πιστεύοντας ότι αν χτυπήσει ένα τύμπανο και η γυναίκα το ακούσει, θα ανταποδώσει την επιθυμία του. Αλλά το τύμπανο καλύπτεται από μετάξι κι όχι από δέρμα. Δεν κάνει κανέναν ήχο. Συνειδητοποιώντας το κόλπο, ο γέρος αυτοκτονεί, αλλά επιστρέφει ως φάντασμα, που πρέπει ν’ αντιμετωπίσει το μαρτύριο του ανεκπλήρωτου  πόθου του. H ανικανότητα, όμως, της γυναίκας ν’ αγαπήσει την καθιστά κουφή στα χτυπήματα του τυμπάνου, και το φάντασμα του θυρωρού οδηγείται στην απελπισία για δεύτερη φορά.

Σκηνοθεσία-χορογραφία- κουστούμια: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Μουσική: Μay Roosevelt
Σκηνικά: Αλίκη Αρναούτη
Φωτισμοί: Νύσσος Βασιλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Οικονόμου
Κατασκευή Κουστουμιών: Ντορίνα Λέκκα
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Καψάλης
Σχεδιασμός αφίσας: Ειρήνη Κουμπαρούλη

Ερμηνεία- Χορός: Μαίρη Χήναρη, Μάνθος Καλαντζής , Ειρήνη Κουμπαρούλη, Αλεξάνδρα Πούλου, Μαρία Παπαϊωάννου, Ελπίδα Βλαπτική, Ιωάννα Σιοσιού, Βάσια Τσουρή, Νιόβη Ανδριώτη
   
Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά

Ευχαριστίες στην Αγάπη Κουστένη, στη Νατάσσα Παπαστεργίου, στον Παναγιώτη Παντελεάκη, στη Θεοδώρα Κρίσπυ και στη Γιώτα Νένε για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση αυτού του έργου.