Ο Νοέμβριος στην Παραμυθοχώρα είναι μαγικός με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Μουσικά Παραμύθια διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά 2 – 4 ετών και γονείς

Αγαπημένα κλασικά παραμύθια ζωντανεύουν με συνοδεία κιθάρας και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της μουσικής! Παιδιά και γονείς θα μάθουν να παράγουν ήχους και ρυθμό χρησιμοποιώντας το σώμα τους και αυτοσχέδια μουσικά όργανα του συστήματος Orff. Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια, αφήγηση, θεατροπαιχνιδίσματα και πολλή πολλή μουσική!

Τα παραμύθια που θα μας ταξιδέψουν το Νοέμβριο είναι:

4/11: Η Κοκκινοσκουφίτσα
11/11: Ο Τζακ και η μαγική φασολιά
18/11: Η ωραία κοιμωμένη και ο γενναίος πρίγκιπας
25/11: Ο Τοσοδούλης

Σάββατο στις 10:45 π.μ. – Τιμή: 7€

Εργαστήρι εικαστικών και κούκλας για παιδιά 4 – 8 ετών

Στο νέο εργαστήρι της Παραμυθοχώρας με αφορμή την καινούρια κουκλοθεατρική παράσταση «Το Ασχημόπαπο» τα παιδιά θα πειραματιστούν με πολλά διαφορετικά υλικά, χρώματα, μαλλί πλεξίματος και πολύχρωμα υφάσματα και θα δημιουργήσουν το Ασχημόπαπο σε γαντόκουκλα!

Σάββατο στις 11:15 π.μ. – Τιμή: 8€

Το Ασχημόπαπο κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά 2 – 8 ετών

Το αγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει στη σκηνή της Παραμυθοχώρας με κούκλες μάπετ, μαρότ, πολύχρωμα κουστούμια και ευφάνταστα σκηνικά.  Μετά την παράσταση τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, εμψυχώνουν το παραμύθι, μπαίνουν στη θέση του Ασχημόπαπου, το συντροφεύουν στις ξεκαρδιστικές του περιπέτειες και ανακαλύπτουν τελικά ότι δεν είναι και τόσο κακό να είσαι διαφορετικός!

Σάββατο 11, 18, 25 Νοεμβρίου στις 12:15 – Τιμή: 8€*

*Συνδυασμός εργαστηρίου και παράστασης: 13€

Τα τρία γουρουνάκια διαδραστική παράσταση για παιδιά 2 – 6 ετών

Η μαγική βαλίτσα της Παραμυθοχώρας ανοίγει και το πολυαγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει με χειροποίητες κούκλες μαρότ, σκηνικά αντικείμενα, αφήγηση και πολλή μουσική. Στη συνέχεια τα παιδιά ξετυλίγουν το μύθο του παραμυθιού μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση.

Σάββατο 4 Νοέμβριου  στις 12:15 – Τιμή: 8€