Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, υποδεχόμαστε το μουσικό αυτό “φαινόμενο” για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του GAZARTE!

Κάθε του live αποτελεί “talk of the town”. Ένας μουσικός διάλογος μεταξύ του ίδιου και του κοινού που κάθε φορά δημιουργεί μία αξέχαστη μουσική εμπειρία με έντονα στοιχεία αυτοσχεδιασμού δημιουργώντας μία απόλυτα προσωπική μουσική ταυτότητα, εκμεταλλευόμενος περίτεχνα στοιχεία της jazz, rock, hip-hop, και pop.

Έχοντας μεγαλώσει στα προάστια της Νέας Υόρκης πέρασε τη νεανική του ηλικία παίζοντας σε rock bands ενώ παράλληλα εξερευνούσε τη jazz στο τοπικό κατάστημα δίσκων, εμπνεόμενος από είδωλα όπως ο John Coltrane και ο Jimi Hendrix. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, με πλήρη υποτροφία, μετακομίζει στη Νέα Υόρκη το 2006 και σύντομα αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους “sideman” της πόλης, συμμετέχοντας σε bands με κορυφαίους leaders όπως η κάτοχος Grammy Esperanza Spalding, η Terri Lyne Carrington, ο Jack DeJohnette, ο Greg Osby, και άλλους. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τη New York City Opera, τη Dianne Reeves, τον Bobby McFerrin και έχει εμφανιστεί σε venues όπως το Radio City Music Hall και το Village Vanguard.

Αναζητώντας ένα πιο προσωπικό ύφος, ο Nir Felder δημιούργησε το 2010 ένα δικό του group κάνοντας sold out εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη, και την Ευρώπη και ακολούθησαν εμφανίσεις του στο New York’s 55 Bar. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, “Ένιωθα πως όταν παίζαμε, άσχετα με το ποιος ήταν στο group, το κοινό αντιδρούσε με έναν τρόπο που μας έδειχνε ότι κάνουμε κάτι που ένιωθε ότι λείπει από την μουσική τους εμπειρία, κάτι που θεωρούσε σημαντικό. Η ανταπόκρισή του κόσμου ήταν κάθε φορά ότι αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο και συναρπαστικό για αυτούς, και ήταν κάτι το οποίο τους ήταν ξεκάθαρο”.

Θέλοντας να εστιάσει στην ηχογράφηση της μουσικής που είχε αρχίσει να αναπτύσσει, το Σεπτέμβριο του 2011 συνεργάζεται με τους Aaron Parks, Matt Penman και Nate Smith συνθέτοντας ένα group με έντονη χημεία και μοναδικό ήχο.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί workshop. Είτε είστε επαγγελματίες ή φιλόδοξοι μουσικοί, είτε φανατικοί λάτρεις της jazz μη χάσετε τη μοναδική αυτή ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την ξεχωριστή αυτή περίπτωση καλλιτέχνη και να εμπνευστείτε από το ταλέντο, την εμπειρία και τη μοναδική του προσωπικότητα.

Οι Κυριακές  στο GAZARTE, έχουν χρώμα… jazz!