Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν την Τρίτη, …

19 Μαρτίου 2013 και ώρα 20:00 στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίνου Φένεκ Μικελίδη ΚΑΘΑΡΣΗ.

Τη συλλογή θα παρουσιάσουν:

ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, δικηγόρος, κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος
ο σκηνοθέτης, κ. Βασίλης Μαζωμένος και ο δημοσιογράφος, κ. Βασίλης Καλαμαράς.

Ποιήματα θα διαβάσουν η ηθοποιός Δήμητρα Χατούπη και ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας.

Η Κάθαρση είναι η πέμπτη ποιητική συλλογή του Νίνου Φένεκ Μικελίδη. Τα σχέδια που κοσμούν το βιβλίο είναι του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

«H Κάθαρση είναι ένας λυγμός, ο οποίος πάει να γίνει καταγγελία – και γίνεται… Είναι το παράπονο ενός συναισθηματικού παρατηρητή που ταυτίζεται με τους εκπατρισμένους, τους άστεγους, τους απολεσθέντες. Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης σηκώνει το πέπλο της υποκρισίας και κοιτάζει από πίσω αποκαλυπτικά.»
  Βασίλης Κ. Καλαμαράς

Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1936. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και κινηματογράφο στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Σκηνοθέτησε τη βραβευμένη σε διάφορα φεστιβάλ (Κάρλοβι Βάρι, Λειψίας και Θεσσαλονίκης) μικρού μήκους ταινία Κύπρον, ου μ’ εθέσπισεν… (1962-63), βασισμένη στα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη «Ελένη» και «Σαλαμίνα της Κύπρος». Έγραψε μελέτες για τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και Ημερολόγιο Φυλακής, που κρατούσε στη διάρκεια της σύλληψής του (1955-56) από τις αγγλικές Αρχές της Κύπρου. Από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) και για μεγάλο διάστημα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου της εφημερίδας Ελευθεροτυπία από το 1975. Από το 1999 μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (European Film Academy).