Η Νίνα Παππά παρουσιάζει την όγδοη ατομική της έκθεση στο ABOUT:, με τίτλο 2013.

Το 2013 είναι ένα σύνολο κολλάζ από εκτυπωμένες εικόνες στρατιωτικών παρελάσεων. Κάθε κολλάζ είναι μία σύνθεση τριών διαδοχικών σκηνών από μία βιντεοσκοπημένη παρέλαση.

Η τελική σύνθεση διατηρεί παντού την ίδια ακολουθία τοποθέτησης θραυσμάτων της κάθε σκηνής, δηλαδή πάντα προηγείται ένα κομμάτι από την πρώτη σκηνή, ακολουθεί ένα κομμάτι από τη δεύτερη και ένα κομμάτι από την τρίτη σκηνή.

Αυτή η σειρά τοποθέτησης δημιουργεί ένα (χρονικό) μοτίβο, που κατακερματίζει την εικόνα, αποδίδοντάς της μια αίσθηση κίνησης που δεν ολοκληρώνεται. Οι φιγούρες που παρελαύνουν, καθώς και ο περιβάλλων χώρος, βρίσκονται έτσι σε κατάσταση αιώρησης.

Η Nίνα Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα (1963). Το εικαστικό της έργο επικεντρώνεται κυρίως στην αντίληψη και κατανόηση του χρόνου. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παρουσιάζει στο ABOUT: την όγδοη ατομική της έκθεση. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ, στο ΜΙΤ και είναι διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Είναι μέλος των ομάδων «Errands» και «Φωνές». Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.