Τα αρχαία δωμάτια .Τα ακατοίκητα τοπία . Οι φανταστικές παραλίες με τα σφαλιστά κτίρια και τις φυτεμένες βάρκες στην άμμο, που δεν θα ανθίσουν . Τους καπνούς και το άσπρο με δειλινά χρώματα θέλω να περιγράψω .Τον ονειρικό κόσμο με την ζωγραφική. Και τις ακινητοποιημένες εικόνες , την αναμονή για έναν επισκέπτη που ποτέ δεν θα έρθει . Καρτερία ενός κόσμου που τους ήχους των χρωμάτων του αφουγκραζόμαστε στους ελαφρούς παφλασμούς της ακρογιαλιάς.

Εκεί μου αρέσει καθισμένος να ονειροπολώ αγναντεύοντας τον ξενοικιασμένο ορίζοντα περιμένοντας ένα σύννεφο να μου μιλήσει . Η σιωπή στα έργα θέλω να διεκδικεί την προτεραιότητα . Οι τεντωμένες καμινάδες που επιτηρούν το περιβάλλον και το μοναχικό δένδρο που γίνεται σύμβολο της ζωντανής παρουσίας της φύσης. Ότι επιχειρείς να περιγράψεις με σχήματα και χρώματα σε οδηγεί στην έκφραση . Όταν τελειώσει το έργο καταλαβαίνεις πως ακολούθησες τη μυστική φωνή που την έχουν ταΐσει οι συγκινήσεις των ματιών σου γι αυτό που διάλεξες να ζωγραφίσεις .

-Νίκος Στεφάνου

Μια σειρά έργων , που διαπερνούν τις πιο σημαντικές περιόδους δημιουργίας του καλλιτέχνη θα εκτεθούν στην Γκαλερί Έρση με στόχο την επαναπαρατήρηση της εικαστικής αυτής διαδρομής και των έργων, που αυτά καθαυτά ως χρώματα και σχήματα, καταλύουν την δυναστεία του Χρόνου.


Στη γκαλερί τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά του covid-19. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επισκεπτών που μπορούν ταυτόχρονα να παρευρεθούν στο χώρο είναι 8.