«Το piano στα forte του» έχει την χαρά και την τιμή να παρουσιάσει τον βιρτουόζο Νίκο Κυριόσογλου σε ρεσιτάλ πιάνου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στις 8:30μμ.

 

Ο Σερραίος πιανίστας έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ ορισμένες από αυτές έχουν μεταδοθεί ραδιοφωνικά σε Πολωνία, Νορβηγία, Σουηδία, Ουγγαρία και Ρουμανία. Σπούδασε στο Freiburg της Γερμανίας, ενώ διατελεί υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στις 20 Απριλίου ο Κυριόσογλου θα παρουσιάσει ένα γαλλο-ρωσικό πρόγραμμα: τρία κομμάτια του Rameau, το Gaspard de la nuit του Ravel, τη δεύτερη σονάτα του Σκρυάμπιν, και τις Études-tableaux op. 33 του Ραχμάνινωφ.

Αναλυτικό πρόγραμμα

 

Jean-Philippe Rameau (1683-1764): Le Rappel des oiseaux

L’Egyptienne

La Poule

Maurice Ravel (1875-1937): Gaspard de la nuit, τρία ποιήματα για πιάνο υπό Aloysius Bertrand

Αλεξάντερ N. Σκρυάμπιν (1872-1915): Σονάτα σε σολ δίεση ελάσσονα, αρ. 2, op. 19 (Σονάτα-φαντασία)

Σεργκέι B. Ραχμάνινωφ (1873-1943): Études-tableaux, op. 33

Βιογραφικό

Νίκος Κυριόσογλου

Ο Νικόλαος Κυριόσογλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Σερρών και τίς ολοκλήρωσε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Νίκου Τασόπουλου. Πραγματοποίησε ανώτατες σπουδές στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ακολουθώντας την ειδίκευση πιάνου υπό την Τατιάνα Παπαδοπούλου. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με βαθμό «άριστα» από την Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του Freiburg της Γερμανίας, ακολουθώντας την καλλιτεχνική κατεύθυνση πιάνου στην τάξη του Γκιλέαντ Μισόρι. Έχει μελετήσει σημαντικά έργα του ρεπερτορίου με τους εξής καλλιτέχνες: L. Berman, H. Leygraf, Pi-Hsien Chen, G. Moutier, R. Szidon, Δ. Ευνουχίδου, M. Itoh, B. Ringeissen, U. Matschke, N. Petrov, και σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους: A. Contino, C. Henkel, G. Kremer, V. Mendelssohn, J. Starker.

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα της ακαδημίας του Φράιμπουργκ, την ΚΟΘ, την ΚΟΑ και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Έχει εμφανιστεί με ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Αγγλία, Σκωτία, Κύπρο. Ενθουσιώδη σχόλια στον τύπο έχουν δημοσιευθεί για ρεσιτάλ του στην Οξφόρδη από τους Oxford Times, και για ρεσιτάλ του στο Μόναχο στο Steinway hall «Arthur Rubinstein» από το ραδιόφωνο της Deutsche Welle.

Ο Νίκος Κυριόσογλου έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς πιάνου, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως οι R. Moog, C. Henkel, R. Koelman, Δ. Πάτρας, Δ. Χανδράκης, Ζ. Τερζάκης, Σ. Κυανίδου, Κ. Πατσαλίδης, D. Bouriakov, H. Chun, Dissonart Ensemble, O. Birkland, G. Lacatos, Ι. Kovacs, G. Hamman. Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ, ΕΡΤ, την E.B.U., τη Γαλλική ραδιοφωνία (Radio France), και τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό MEZZO. Αποσπάσματα από συναυλίες του έχουν μεταδοθεί από ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς: Radio Polskie, NRK (Norsk Rikskringkasting), BBC 3, Sveriges Radio, Radio Bartok 3, Radio Romania.Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικά φεστιβάλ, όπως Sani festival, Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, Ελληνικές μουσικές γιορτές ΚΟΑ, Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Διεθνές Φεστιβάλ «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου», Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου Porto Carras, VorEcho Festival, Festival Radio France. Έχει στο ενεργητικό του ηχογραφήσεις και πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Ο Νίκος Κυριόσογλου είναι μέλος του Logos Trio και της ορχήστρας δωματίου Contra Tempo υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Παράλληλα, εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την επίβλεψη του αν. καθηγητή Δ. Πάτρα και του επ. καθηγητή Ί. Πέτριν.