Η Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5 έχει την τιμή να παρουσιάσει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κυριακόπουλου με θέμα/τίτλο «τοπία».

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, στις 8 το βράδυ.

Για τα παρουσιαζόμενα έργα της έκθεσης ο Νίκος Κυριακόπουλος αναφέρει: «Τα έργα της έκθεσης ζωγραφίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών καλοκαιριών, την περίοδο των διακοπών και χωρίς να έχω βάλει στόχο να αποτελούν ένα σύνολο με κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Τα περισσότερα δημιουργήθηκαν στη Μεσσηνία, τόπο από τον οποίο κατάγομαι και σταθερό καλοκαιρινό προορισμό μου. Χρησιμοποίησα λαδομπογιές, τέμπερες και ακουαρέλες υπακούοντας στη διάθεση της στιγμής, τις ειδικές συνθήκες της εκάστοτε ημέρας καθώς και στη διαθεσιμότητα των υλικών του θερινού εργαστηρίου. Ζωγράφισα εκ του φυσικού.

Τα έργα είναι μικρών και μεσαίων διαστάσεων αφενός για πρακτικούς λόγους, μιας και δούλεψα εξ ολοκλήρου στην ύπαιθρο, αφετέρου γιατί έτσι είχα τη δυνατότητα να επεξεργάζομαι μία ιδέα γρήγορα, όσο αυτή ήταν νωπή. …Πάγια επιδίωξη των προσπαθειών μου είναι η αναπαράσταση του φυσικού κόσμου με αμιγώς ζωγραφικό τρόπο. Απεχθάνομαι τα διάφορα τεχνάσματα και την αισθηματολογία στη ζωγραφική, σέβομαι όμως απόλυτα το θέμα. Επιχειρώ να συνθέσω χρώματα, σχήματα και τόνους με ακρίβεια, καθαρότητα και ένταση, αισθανόμενος το υλικό που κάθε φορά είναι στα χέρια μου συν την επιφάνεια την οποία θα χρησιμοποιήσω. Αποζητώ την ευστοχία της σύλληψης και της εκτέλεσης. Θέλω το έργο μου να έχει την αίσθηση του αληθούς, του αναπόφευκτου και του απόλυτου, όπως ένας βράχος…»