Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορεί το βιβλίο Νίκη της δημοκρατίας και νέο Σύνταγμα της Κατερίνας Αλεξανδράτου – Χατζηθεοδώρου.

Πώς λειτουργεί το Παγκόσμιο Σύστημα και το Ευρωπαϊκό υπό-σύστημα στην Ελλάδα; Πώς καταφέρνει να μας επιβάλλεται συνεχώς; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του: η δομή, η μεθοδολογία του, οι «αρχές» του; Γιατί ο Ελληνικός λαός αποτυγχάνει σχεδόν σε κάθε διεκδίκησή του;

Τι σημαίνει πολιτικό αυτεξούσιο; Υπάρχει τρόπος ένα συλλογικό πολιτικό υποκείμενο (ο Ελληνικός λαός) να διεκδικήσει το πολιτικό του αυτεξούσιο και πώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην οικονομική του απελευθέρωση; Πώς θα ήταν διαρθρωμένο ένα Σύνταγμα που θα κατοχύρωνε όλα αυτά; Τι μπορούμε να θέσουμε σε κίνηση άμεσα, έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ένα ανώτερο επίπεδο διαβίωσης και ελευθερίας, συνειδησιακής και πολιτικής;

Το βιβλίο πραγματεύεται πολλά επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα. Ψηλαφεί το «ενιαίο» Σύστημα (παγκόσμιο, ευρωπαϊκό, ελληνικό): τις «αρχές», τις μεθόδους, τη δομή, τον υφέρποντα ολοκληρωτισμό του και το πώς αναπτύσσει τη δυναμική του προς παγκόσμια ολιγαρχία. Δίνει μια «αιρετική» ερμηνεία –με την έννοια ότι πηγαίνει κόντρα σε ό,τι είναι γενικά αποδεκτό από οικονομολόγους και μη– που βασίζεται στην αντίληψη ότι η απαρχή της παγκόσμιας κρίσης ήταν τεχνητή και καλά προσχεδιασμένη από τους κορυφαίους του Συστήματος, για λόγους που καταδεικνύονται και ερμηνεύονται.

Ανιχνεύονται οι αιτίες για τις οποίες ο ελληνικός λαός αποτυγχάνει σε όλες σχεδόν τις διεκδικήσεις του και προτείνεται ως μόνη διέξοδος με προοπτική συνολικής και οριστικής νίκης του: ένα νέο Σύνταγμα. Διατυπώνονται προτάσεις για το πώς θα ήταν διαρθρωμένο, ως προς τις βασικές του αρχές, ένα Σύνταγμα που να κατοχυρώνει το πολιτικό αυτεξούσιο τού κάθε πολίτη. Επιπλέον στο βιβλίο επιχειρείται μια συγκριτική θεώρηση της «ολιγοκρατίας» και της δημοκρατίας και μια σύντομη διερεύνηση σημαντικών θεμάτων, όπως η προστασία του πλανήτη, ο αριστερός διεθνισμός, το μεταναστευτικό, η Χρυσή Αυγή, υπό το πρίσμα της συνολικής του οπτικής. Τέλος προτείνεται «πολιτική πράξη», που μπορεί να οδηγήσει στη νίκη της δημοκρατίας και στη συνειδησιακή και πολιτική άνοδο των Ελλήνων.

Η Κατερίνα Αλεξανδράτου–Χατζηθεοδώρου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Το 1971 απεφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Εργάστηκε επί μια 7ετία στο Πολεοδομικό Γραφείο Πάτρας, από το οποίο οικειοθελώς παραιτήθηκε και συνέχισε ως ελεύθερη επαγγελματίας. Το 1988 απεφοίτησε από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και εργάστηκε μερικά χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 1997 έως το καλοκαίρι του 2014 που συνταξιοδοτήθηκε, διηύθυνε και πρακτικά εργάστηκε στο πατρογονικό της αρτοποιείο στην Πάτρα.