Οι Nightstalker, με το πρόσφατο Dead Rock Commandos να …καίει ακόμα, καταιγιστικοί και αδιαπραγμάτευτοι, επιστρέφουν στο Κύτταρο, και αποτείνουν φόρο τιμής στο μαγικό The Ritual (EP 2000), στο οποίο και δίνουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ανάμεσα σε όλες τις μεγάλες συνθέσεις τους των τελευταίων 20+ ετών και ετοιμάζουν ένα rock πανδαιμόνιο άνευ προηγούμενου. Τα υπόλοιπα, στην αρένα του Κυττάρου στις 18 Οκτώβρη

Μην προσπαθήσετε να βάλετε ταμπέλα στους Nightstalker, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τους νευριάσετε… Στο πέρασμα του χρόνου έχουν χρεωθεί με κάθε ετικέτα που κυκλοφορεί κάτω απ’ τον ήλιο… Στη δεκαετία του 90 ήταν το …grunge, μετά από αυτό ήταν το …stoner rock κ.λ.π. κ.λ.π …και προσοχή, μην κάνετε το λάθος να τους τοποθετήσετε στην …ελληνική ροκ σκηνή! Παίζουν ΡΟΚ μουσική απλά και ξάστερα και το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε δυο δεκαετίες τώρα να αφήνουν διθυραμβικές κριτικές σε κάθε τους πέρασμα.

Σε ένα κόσμο γεμάτο από μπάντες που σπάνε στην πρώτη κακή κριτική, οι Nightstalker κάνουν το κομμάτι τους ακούγοντας μόνο την άβυσσο της ψυχής τους, αυτό είναι που πρεσβεύει και το νέο τους άλμπουμ «Dead Rock Commandos».

Σχηματιστήκαν στην Ελλάδα, στα τέλη του 1989, από τον τραγουδιστή (και ντράμερ τότε) Argy και με την προσθήκη του Ανδρέα (μπάσο) το 1992, κατάφεραν να ενώσουν τις heavy rock επιρροές τους με funky ρυθμούς και grungy μελωδίες και να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο μουσικό θηρίο.

Με όλα τα παραπάνω συστατικά στη σωστή αναλογία, κυκλοφόρησαν τo πρώτο τους EP το 1994 με τίτλο “SideFx.” Λίγο αργότερα και με την κυκλοφορία του πρώτου τους full length άλμπουμ “Use” το 1996, η μπάντα ουσιαστικά συστήθηκε στο κοινό της μέσα από τον σκοτεινό heavy ήχο που έγινε και το σήμα κατατεθέν της.

…ο 21ος αιώνας έφερε και ένα νέο EP, το μυθικό “The Ritual”(2000) το οποίο βρήκε τους Nightstalker να πορεύονται περαιτέρω στη σφαίρα της βαθύτερης, πιο σκοτεινής psychedelica.

Με το Line-up πλέον σταθερό, ακολουθεί μια πολύ παραγωγική περίοδος που γέννησε δυο άλμπουμ, το “Just A Burn” του 2004 και το “Superfreak” του 2009, τα οποία και δημιούργησαν  ένα νέο και πιστό κοινό σε διεθνές πλέον επίπεδο. Το τελευταίο σκοτεινό τους αριστούργημα ακούει στο όνομα, “Dead Rock Commandos”. Ένα άλμπουμ ακατέργαστης rock n roll απλότητας, γεμάτο με εντυπωσιακά riffs μέσα σε ηλεκτρική ομίχλη.

Ακόμα πιο heavy ήχοι, groovy ρυθμοί και έντονα μπάσα, όλα μαζί συγχωνεύονται και εκτονώνονται μέσα από τη χαρακτηριστική χροιά και δυναμική της φωνής του Argy, το σημείο δηλαδή που εκφράζει και στιγματίζει όλο το είναι της μουσικής των Nightstalker, που για περισσότερα από 20 χρόνια αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ευρωπαϊκής Hard Rock σκηνής.

Πείτε το όπως θέλετε… Αλλά το ρίσκο δικό σας…

Opening act: Mr. Highway Band

MR. HIGHWAY BAND

Το group κινείται σε rock, country και blues μονοπάτια,χωρίς να λείπουν και τα στοιχεία του σύγχρονου ήχου. Έχουμε πολλά δικά μας κομμάτια αλλά παίζουμε και πολλές διασκευές κλασσικών κομματιών των Rolling Stones, Doors, Tom Waits, Elvis Presley, Johnny Cash και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Το group έχει βγει πρώτο σε πολλούς διαγωνισμούς, όπως ο διαγωνισμός του HARD ROCK Rising 2012 ,όπου βγήκε πρώτο στην Ελλάδα, 4ο στην Ευρώπη και 24ο στον κόσμο ανάμεσα σε περίπου 600 συμμετοχές!

Τον Σεπτέμβριο του 12’ κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος της μπάντας με τίτλο “Is that myself”.

https://www.cdbaby.com/cd/mrhighwayband

Κάθε χρόνο διοργανώνουν και παρουσιάζουν το δικό τους Festival με θεματικές με τίτλο MUSIC HIGHWAY FESTIVAL !
 
Μέλη: Γιάννης Αφέντρας –  κιθάρα ,φυσαρμόνικα / Γρηγόρης Ψαλτάκος – φωνητικά, Θύμιος Σπηλιωτόπουλος – κιθάρα / Διονύσης Τσιιούνης – μπάσο, Κώστας Καλπάκης – drums