Ο κορυφαίος μουσικός και συνθέτης, ο συνθέτης της μουσικής για την ταινία La Vita e Bella, βραβευμένος με Oscar μουσικής, Nicola Piovani, θα δώσει μια και μοναδική συναυλία την Πέμπτη 29 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Nicola Piovani τον συνδέουν πολλές μνήμες  με την Ελλάδα και την ελληνική μουσική, καθώς δάσκαλός του ήταν ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις, που του έμαθε την τέχνη και την τεχνική της σύνθεσης.

Ο Nicola Piovani γεννήθηκε στη Ρώμη στις 26 Μαΐου 1946. Πήρε το πτυχίο του στο πιάνο το 1967. Από το 1969 με το soundtrack του έργου IL SEGRETO του Silvano Agosti και το 1970 NEL NOME DEL PADRE του Marco Bellocchio ξεκίνησε η καριέρα του στη μουσική για τον κινηματογράφο.

Ακολούθως και με τις συνεργασίες του με τους Ιταλούς σκηνοθέτες Mario Monicelli,  Nanni Moretti, Giuseppe Tornatore, Giuseppe Bertolucci, Daniele Luchetti, Gianfranco Mingozzi καθιερώθηκε στη μουσική για τον κινηματογράφο με αποκορύφωμα το soundtrack της ταινίας “LA VITA E BELLA” (Η Ζωή είναι ωραία) με τον Roberto Benigni που του απέφερε το 1999 το βραβείο OSCAR για τη μουσική αυτής της ταινίας και του άνοιξε το δρόμο για διεθνή καριέρα.

Έχει επίσης συνεργασθεί επιτυχώς με τους αδελφούς Taviani και τον Federico Fellini.

Οι συνεργασίες του όμως δεν περιορίζονται μόνο με Ιταλούς σκηνοθέτες αφού έχει συνεργασθεί και με πολλούς Ευρωπαίους όπως:  Ben Von Verbong, Bernard Favre, Pal Gabor, Dusan Makavejes, Michel Sibra, Jean Jacques Andrien, Maroun Bagdadi, Bigas Luna και John Irvin.

Έχει επίσης γράψει μουσική για θέατρο, τηλεόραση, μπαλέτο και μουσική δωματίου. Εκτός από το OSCAR Μουσικής που κατέχει έχει προταθεί για τα βραβεία GRAMMY και CESAR ενώ από το 2008 είναι Ιππότης των Γραμμάτων και των Τεχνών του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην Αθήνα σ’ αυτή τη μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής θα συνοδεύεται από 5μελή μπάντα και θα ερμηνεύσει τις πιο γνωστές συνθέσεις του από τη μεγάλη και γόνιμη πορεία του. Έτσι, όλοι θα διαπιστώσουν γιατί η Ζωή είναι Ωραία όταν υπάρχουν συνθέτες σαν το NICOLA PIOVANI.

Το ελληνικό κοινό, όπως και το ευρωπαϊκό έχουν αγαπήσει τις μελωδίες του και τον έχουν κατατάξει ως έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής. Εμείς έχουμε έναν επιπρόσθετο λόγο να τον θεωρούμε δικό μας!