Η νέα δουλειά της Ελένης Θεοφυλάκτου, που είναι μια ξενάγηση σε κόσμους ονειρικούς, παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008.

Η νέα δουλειά της Ελένης Θεοφυλάκτου, που είναι μια ξενάγηση σε κόσμους ονειρικούς, παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art από Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008.

Τα έργα της με ανθρωποκεντρικό κυρίως χαρακτήρα είναι βγαλμένα από τον κόσμο του παραμυθιού. Η καλλιτέχνης, συνεπής στις εμμονές της, επανέρχεται και επανεξετάζει τον κόσμο γύρω της με σαρκασμό σε συμβατικές έννοιες, στην άνευ όρων παράδοση, στον συλλογικό λήθαργο, επιχειρεί να αποκαλύψει και όχι να συγκαλύψει την υποκρισία.

Εικόνες κλειστού χώρου, επαναπροσδιορίζουν με κριτική διάθεση την έννοια της μοναξιάς, σαν μία κατάσταση βαθιάς επικοινωνίας με το περιβάλλον και αντίστασης στην κυριαρχία της «ασχήμιας», της ομοιογένειας και του lifestyle.

«Στη ζωγραφική της Θεοφυλάκτου συμβαίνει κάτι περίεργο: σκηνές φανταστικής υφής προσλαμβάνουν διαστάσεις πραγματικού γεγονότος, μια εξαιρετική καλλιέπεια ενδύεται προκλητική παιδικότητα, συχνά στα όρια επιδεικτικής αφέλειας, και μια ακριβέστατη καλλιγραφία απειλείται από την πολλές φορές αστεία, παράδοξη σε κάθε περίπτωση, εικονογραφία» σημειώνει η ιστορικός τέχνης Θούλη Μυσιρλόγλου στο κείμενο για τον κατάλογο της έκθεσης.

info
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 15 Μαρτίου 2008
Ωρες Λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 14:00-21:00
Σάβ.12:00-16:00
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, ανοιχτά 12:00-16:00