Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην έρευνα και το σχεδιασμό της πόλης ενώ ταυτόχρονα διερευνά τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι αναδυόμενες τεχνολογίες για διεπιστημονικές πρακτικές σχεδιασμού, και απευθύνεται σε νέους ταλαντούχους επαγγελματίες από τους κλάδους της αρχιτεκτονικής, τις αστικές μελέτες, τα ψηφιακά μέσα, το σχεδιασμό αλληλεπίδρασης, τις μελέτες λογισμικού, τις επιστήμες κοινωνικών επιστημών κ.ά.

Το Ινστιτούτο Strelka είναι μια πλατφόρμα που προωθεί τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και τη συνεργατική πολιτιστική παραγωγή σε αρχιτεκτονική, design και media. Η δράση του Ινστιτούτου έχει διερευνήσει το AI σε αστική κλίμακα, τις κερδοσκοπικές μεγάλου μεγέθους κατασκευές, τα μοντέλα προσομοίωσης, την αποκέντρωση της πλατφόρμας, τη συνθετική ανίχνευση και πολλά άλλα.

Benjamin H. Bratton

Το έργο του Benjamin H. Bratton καλύπτει τη φιλοσοφία, την τέχνη, το design και την επιστήμη των υπολογιστών. Είναι Καθηγητής Εικαστικών Τεχνών και Διευθυντής του Κέντρου Σχεδιασμού και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Ντιέγκο. Είναι Διευθυντής Προγράμματος του Ινστιτούτου Μέσων Ενημέρωσης, Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Strelka στη Μόσχα. Είναι επίσης Καθηγητής Ψηφιακού Σχεδιασμού στην Ευρωπαϊκή Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών και Επισκέπτης στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Νότιας Καλιφόρνιας.