Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη

φωτογραφία και τον κινηματογράφο με τίτλο: «Εικόνες Θανάτου. Η φωτογραφία και ο κινηματογράφος αντιμέτωποι με την ακινησία του Θανάτου». Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου & κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου στις 20:00 το βράδυ.

Κεντρικό θέμα όλης της τέχνης είναι, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ο θάνατος. Πώς όμως μπορεί η φωτογραφία να χειριστεί την ακινησία του θανάτου, όταν ο πυρήνας της φωτογραφίας είναι έτσι κι αλλιώς πάντοτε η ακινησία; Και πώς μπορεί ο κινηματογράφος να αντιμετωπίσει την ακινησία του θανάτου, όταν το βασικό καλλιτεχνικό όπλο του κινηματογράφου είναι η κίνηση και ο ρυθμός;

Στη διάρκεια των διαλέξεων προβάλλονται κινηματογραφικά αποσπάσματα από το έργο σκηνοθετών όπως οι: Yasujiro Ozu, Ingmar Bergman, Luis Bunuel, Frank Borzage, Fritz Lang, F.W. Murnau, Carl Theodor Dreyer, Luchino Visconti, Kenji Mizoguchi, Nicholas Ray, Douglas Sirk, Jean Renoir, Roberto Rossellini, Pier Paolo Pasolini, Ferzan Ozpetek, Francesco Rosi, καθώς και δείγματα δουλειάς  φωτογράφων, όπως οι: Roy De Carava, Harry Callahan, Craigie Horsfield, August Sander, Julia Margaret Cameron, Diane Arbus, Sebastiao Salgado, Ray Metzker, Costa Manos, Henri Cartier-Bresson, Paul Strand, Mario Giacomelli.