Οι έφηβοι φιλοτεχνούν το εξώφυλλο για ένα δικό τους μουσικό άλμπουμ, για το προσωπικό τους πορτφόλιο ή τη συλλογή ποιημάτων τους χρησιμοποιώντας μια σειρά από καλλιτεχνικές πρακτικές σύνδεσης κειμένου με εικόνα (καλίγραμμα, σουρεαλιστική τυπογραφία, πλαστική ποίηση, selfie ποίηση, ποίηση σε ready-made).

Με αφετηρία τη σουρεαλιστική γραμματοσειρά του Jindřich Heisler* και την πειραματική “underground” τυπογραφία των σουρεαλιστικών εκδόσεων, οι συμμετέχοντες συνθέτουν εικόνα μαζί με κείμενο καθοδηγούμενοι από τη γοητεία του φανταστικού και του παράλογου, αναζητώντας πρωτότυπες φόρμες και αυθόρμητες τεχνικές σχεδίασης.

Σ’ αυτό το εργαστήριο θα πειραματιστούν με πένες καλλιγραφίας με φτερό.

Jindřich Heisler (1914-1953) ήταν Τσέχος ποιητής, φωτογράφος και σχεδιαστής αντικειμένων. Συνδέθηκε με το κίνημα των σουρεαλιστών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους στίχους από ένα τραγούδι ή ποίημα δικό τους ή ενός αγαπημένου τους καλλιτέχνη.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση:

Very Young Contemporary Art (VYCA) μαζί με τον Αλέξανδρο Ψυχούλη, εικαστικό και καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Για εφήβους 13-18 ετών