Οι Who μετρούν 50 έτη από την ίδρυσή τους και εξακολουθούν να απολαμβάνουν το status ενός από τα καλύτερα rock groups στην ιστορία της μουσικής. Ο νέος δίσκος τους τιτλοφορείται απλά ως “WHO” και περιλαμβάνει 3 τραγούδια που έχουν ήδη γίνει διαθέσιμα τους προηγούμενους μήνες, “BALL & CHAIN”, “ALL THIS MUSIC MUST FADE” και “I DON’T WANNA GET WISE”, μαζί με άλλα 8 ακόμη κομμάτια.

Η νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του θρυλικού ροκ συγκροτήματος ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες την άνοιξη και καλοκαίρι του 2019. Στην παραγωγή συναντάμε τους Pete Townshend, D. Sardy & Dave Eringa. Βασικοί συντελεστές φυσικά του νέου άλμπουμ είναι τα μέλη των “The Who”, ο τραγουδιστής Roger Daltrey και ο κιθαρίστας & συνθέτης Pete Townshend που συνεργάστηκαν και δημιούργησαν νέο υλικό με τον επί πολλά χρόνια drummer τους Zak Starkey και τον μπασίστα τους Pino Palladino.

Το εξώφυλλο για το νέο δίσκο που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής, έκανε ο γνωστός λάτρης της ποπ τέχνης Peter Blake που γνώρισε το συγκρότημα το 1964.

Ο τραγουδιστής των The Who, Roger Daltrey, χαρακτηρίζει τη δισκογραφική τους επιστροφή ως ότι πιο δυνατό έχουν κάνει μέχρι στιγμής από το “Quadrophenia” το 1973.