Το έργο «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Φάουστο Παραβιντίνο παρουσιάζει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο χώρο θεαμάτων ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στο Αίγιο, η θεατρική σκηνή «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Ακράτας.  

Ένα έργο με αστυνομική πλοκή και νουάρ αποχρώσεις. Μια αφήγηση χωρίς σκηνική  δράση, με σύγχρονη καθημερινή γλώσσα, αφήνοντας το θεατή να γίνει αυτός ο δημιουργός  των εικόνων. Μια θεματολογία που ταιριάζει περισσότερο στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, γεγονός που αποτέλεσε την πρόκληση, για την επιλογή του έργου.

Το έργο του Παραβιντίνο, ενός από τους πιο ταλαντούχους ευρωπαίους θεατρικούς συγγραφείς, δεν είναι  μόνο μία εξαιρετικά επιτυχημένη άσκηση μεταφοράς ενός θρίλερ στη σκηνή, αλλά παράλληλα ένα έργο έντονης και χωρίς στρογγυλοποιήσεις κριτικής στη σύγχρονη κοινωνία.

Με σύντομες αλλά πολύ μεστές αναφορές καταγγέλλει την εύκολη ηθικολογία, την επιπολαιότητα, τη διαστρέβλωση των γεγονότων από τα ΜΜΕ (βλέπε τηλεόραση) την εκμετάλλευση, την πορνεία , το trafficking, την έλλειψη επικοινωνίας στις σύγχρονες οικογένειες.

Η φόρμα που ακολουθεί ο Παραβιντίνο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αποτέλεσε άλλη μια μεγάλη πρόκληση.

Το έργο ανεβαίνει σε δραματουργική πρόταση του Καλλιτεχνικού Συμβούλου του Συλλόγου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ Ανδρέα Κουτσουρέλλη, σε σκηνοθεσία Παναγή Παναγόπουλου, φωτισμούς Ανδρέα Σακελλαρίου και σκηνικά Μηνά Ντεβέ.  Πρωταγωνιστούν : Ασημακόπουλος Χρήστος, Βασιλόπουλος Πάνος, Ζιδρόπουλος Σπήλιος, Κούρτη Γιάννα, Οικονομοπούλου Μαρία,. Παπαγεωργοπούλου Μάρη, Πετρόπουλος Φάνης, Σακελλαρίου Ανδρέας, Τσάκωνα Κατερίνα και Τόλιος Θανάσης.

Το έργο πρωτοπαίχτηκε με εξαιρετική επιτυχία στην Ακράτα, και έχει προγραμματισμένες παραστάσεις σε Πάτρα και Αθήνα.

Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών