Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας «βομβαρδίζουν» ευχάριστα με παρουσιάσεις καινούριων βιβλίων. Έτσι, για να μπορούμε να τρέφουμε και λίγο το μυαλό μας, ε;

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας «βομβαρδίζουν» ευχάριστα με παρουσιάσεις καινούριων βιβλίων. Έτσι, για να μπορούμε να τρέφουμε και λίγο το μυαλό μας, ε;


Οι παρουσιάσεις των νέων λογοτεχνικών αποκτημάτων των εκδόσεων Μεταίχμιο ξεκινούν την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά με το νέο βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου «Η μελαγχολία της πατρίδας, μετά τις ειδήσεις των οκτώ».


Ο Μάνος Ελευθερίου με την παρουσίαση του βιβλίου του θα διαβάσει αποσπάσματα και θα συζητήσει με το κοινό.


Την ίδια μέρα, στο βιβλιοπωλείο Κηρήθρες στα Τρίκαλα θα παρουσιαστεί και το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Ακρίβου, με τίτλο «Πανδαιμόνιο». Για το νέο αυτό βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας.


Στις 23 του Νοέμβρη, ημέρα Παρασκευή, είναι η σειρά του Μάριου Μιχαηλίδη για να παρουσιάσει τον Οστεοφύλακα, το καινούριο του βιβλίο. Στην παρουσίαση αυτή θα μιλήσουν για το βιβλίο και τον συγγραφέα ο Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας, ο Γιώργος Γιακουμής, φιλόλογος και υποψήφιος Διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Νικήτας Παρίσης, φιλόλογος και συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς.


Την παρουσίαση θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον J. Haydn (1732-1809) London trio, με τους μουσικούς Δημήτρη Φωτόπουλο και Ευάγγελο Λ. Κοκκόρη στο φλάουτο και τον Κωνσταντίνο Θέο στο βιολοντσέλο.


Info
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ.: 211 3003500
www.metaixmio.gr
[email protected]
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007, στις 19:00
Μάνος Ελευθερίου
Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007, στις 20:30
Κώστας Ακρίβος
Βιβλιοπωλείο Κηρήθρες, Ασκληπιού 34, Τρίκαλα
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007,στις 20:00,
Μάριος Μιχαηλίδης
Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα