Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν ετοιμάσει μία νέα σειρά λογοτεχνικών εκδηλώσεων για την εβδομάδα που έρχεται τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς, οι οποίες θα φιλοξενηθούν φυσικά στον πολυχώρο Μεταίχμιο, αλλά και στον Ιανό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, στις 20:00:
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή τη νέα επίτομη έκδοση του Αλεξανδρινού Κουαρτέτου μας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στο συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ. Θα μιλήσουν η Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας-μεταφράστρια, ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας-μεταφραστής, και η μεταφράστρια του βιβλίου Μαριάννα Παπουτσοπούλου. Στον Πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Αθήνα.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010, στις 20:00:
Το βιβλιοπωλείο IANOS της Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Ι. Τζανακάρη, Στό όνομα της προσφυγιάς, Από τα δακρυσμένα Χριστούγεννα του 1922 στην αβασίλευτη δημοκρατία του 1924. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Αναστασιάδης, Καθηγητής Ιστορίας ΑΠΘ, ο Κώστας Λασκαρέλιας, δημοσιογράφος, και ο Μόσχος Βοϊτσίδης, δημοσιογράφος-πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης. Στο βιβλιοπωλείο IANOS, Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, στις 19.00:
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την εικαστική έκθεση ΓΑΙΕΣ της Βασιλικής Κατέρη μας προσκαλούν
σε μια βραδιά τέχνης, λόγου και μουσικής. Διαβάζουν αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία: Γιάννης Καλπούζος  πεζογράφος-ποιητής, Ισμήνη Καπάνταη  συγγραφέας, Βάντα Κουτσοκώστα  πεζογράφος-ποιήτρια, Μιχάλης Τούμπουρος  πυρηνικός γιατρός-μουσικός, Νίκος Αραπάκης  συγγραφέας, Ελευθερία Γεροφωκά  ηθοποιός, Μαρίνα Δημήτρουλα  ορυκτολόγος-ποιήτρια.

Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Σαλταγιάννης – κιθάρα, Γεωργία Μαρίνη – βιολί. Τραγουδά η Καίτη Ζαραβέλα. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές. Στον Πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Αθήνα.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010, στις 12:30:
Εκδήλωση για παιδιά. Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα, εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Άραγε πότε γεννήθηκε το πρώτο όνειρο; Πώς να έμοιαζε, τι χρώματα να είχε; Όλα ξεκίνησαν μ’ έναν ήλιο, που ήθελε όλοι να τον φροντίζουν… και πιο πολύ απ’ όλους, ένα μικρό σύννεφο, που προλάβαινε κάθε επιθυμία του… Κι ο ήλιος καμάρωνε…

Η Εύη Γεροκώστα θα αφηγηθεί το πρώτο παραμύθι που έγραψε και θα μάθει στα παιδιά πώς να ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα και ν’ ακούνε τα όνειρά τους. Στο βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα.