Οι καλλιτέχνες Ανδρέας Βούσουρας και Μπάμπης Καραλής, μεταφέρουν το σκηνικό του αστικού τοπίου της πόλης στον εσωτερικό χώρο του Artwall.

 

Πρόκειται για μια διαδρομή και καταγραφή ανθρώπινων αξιών, μια απόπειρα να χαρτογραφηθεί η εικόνα του κέντρου της Αθήνας μέσα από στοιχεία που διαμορφώνουν το τοπίο.

 

Το έργο του Ανδρέα Βούσουρα παρουσιάζει την πόλη σε συνθήκες κρίσης, μιλά για την κατάρρευση που συμβαίνει γύρω μας και για την Αθήνα που μετατρέπεται ραγδαία σε μητρόπολη με ρευστά χαρακτηριστικά όπου η μνήμη διαρκώς αφήνει γκρίζες ζώνες. Αυτοσχεδιάζοντας με αντικείμενα – απόβλητα και φωτογραφικές αποτυπώσεις ενός αστικού τοπίου χωρίς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μεταφέρει τον εξωτερικό – δημόσιο χώρο στο χώρο της γκαλερί συνθέτοντας ένα αλλοπρόσαλλο μνημείο της αθηναϊκής καθημερινότητας.

 

Ο Μπάμπης Καραλής αποτυπώνει την εικόνα του συστήματος αξιών όπως διαδραματίζεται στην καθημερινότητα της πόλης. Πρόκειται για ένα ξύλινο αργαλειό της προβιομηχανικής εποχής που υφαίνει ανθρώπινες μνήμες και διατυπώσεις. Το επίπεδο «δέρμα» που παράγεται αποτελεί την ανθρωπογεωγραφία μιας καθημερινής διαδρομής από τη Σίνα στην Κουμουνδούρου μέσω Σοφοκλέους. Περνά από τα οικοδομικά καταφύγια του κέντρου και από τα μικρά εργαστήρια παροχής ερωτικών υπηρεσιών, και επιστρέφει ως δέρμα που αναπαράγεται, ως ύφασμα που τυλίγει, προστατεύει, επανασηματοδοτεί.

 

Φωτεινή Καπίρη, Ιδρύτρια και επιμελήτρια του εικαστικού προγράμματος / ARTWALL.

Κωνσταντίνος Καλφακάκος, Media and communication supervisor / ARTWALL.

 

Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης Μια σύντομη αναφορά στις εκθέσεις και εκδηλώσεις της περασμένης χρονιάς θα μας δημιουργήσει την μέχρι τώρα εικόνα του ARTWALL Project Space.