Η multi-media εγκατάσταση του εικαστικού Dean Manning αναζητά και βρίσκει την δυνατότητα της υπέρβασης που κρύβεται σε συμβατικά αντικείμενα και σενάρια της καθημερινότητας. Ακριβώς όπως οι παιδικές αναμνήσεις που  παρά την ξεθωριασμένη, διαστρεβλωμένη, μερικώς φυσική και μερικώς διανοητική ύπαρξή τους, παραμένουν άθικτες. Τα έργα του σε στιλβωμένα, τετράγωνα κεραμικά πλακάκια είναι ταυτόχρονα γεγονότα, πράξεις, λόγια, πρόσωπα που κατοικούν στον ανθρώπινο και ζωικό κόσμο, την πόλη και την ύπαιθρο, το επίγειο και το απόκοσμο, το συνειδητό και το ονειρικό. Οι πρωταγωνιστές των ταινιών και videos του συμπεριλαμβάνουν από τους μυθικούς Σίσυφο και Προμηθέα και τους ανώνυμους διαδηλωτές και αστυνομικούς των αθηναϊκών δρόμων μέχρι  κουρδιστά παιδικά παιχνίδια  ενσαρκώνοντας τη ματαιότητα της επαναληπτικότητας της ανθρώπινης δράσης.

Ο Dean Manning ζει και εργάζεται στο Σίντνεϊ και την Αθήνα. Έχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις στην Αυστραλία και αυτή είναι η πρώτη παρουσίαση έργων του στην Ελλάδα.

Στα μικροδιάστατα έργα της Κυβέλης Ζαχαρίου η γυναικεία φιγούρα “ταξιδεύει” μέσα σε έναν χώρο που ορίζεται από τους γεωγραφικούς, οδικούς  χάρτες και τα οδικά σήματα. Αυτά οριοθετούν ένα περιβάλλον σημείων και ίσως μία σειρά από κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς και προσωπικών επιθυμιών. Είναι δρόμοι προκαθορισμένων διαδρομών ή και ανοιχτών ταξιδιών, χωρίς πάντοτε αρχή και τέλος. Ο χώρος επίσης ορίζεται και από “κομμάτια” ανέγγιχτης και ατόφιας φύσης ή της υπενθύμισής της, που απεικονίζεται φωτογραφικά. Είναι έργα μικτής τεχνικής, κολάζ και εκτυπώσεων, με επίκεντρο μια περιπλάνηση του γυναικείου σώματος σε έναν κόσμο διασπασμένων σημάνσεων , αναμνήσεων και εσωτερικών αισθημάτων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχικά στη Φιλοσοφική της Αθήνας, στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών.Στη συνέχεια σπούδασε στο Λονδίνο, στη σχολή Wimbledon School of Art και Ζωγραφική στη σχολή St. Martin’s School of Art. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Κύκλο. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση και την επιμέλεια κειμένων. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις (Γκαλερί 7, Artower Agora), και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Cheap Art, a.antonopoulou, την Ελληνοαμερικανική΄Ενωση, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων κ.ά.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FoKiaNou 24/7 είναι ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης και δημιουργίας διαχειριζόμενος από καλλιτέχνες στη φιλική ατμόσφαιρα ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι γκαλερί με την εμπορική έννοια αλλά ένας ανήσυχος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία και τις δημιουργικές προσπάθειες στον χώρο των τεχνών, συνεισφέροντας  στην καλλιτεχνική κοινότητα, ενώ λειτουργεί με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό. Ιδρύθηκε το 2014 και διευθύνεται από τη Mary Cox και τον Παναγιώτη Βούλγαρη.