Το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας γεννήθηκε μέσα από τη λανθασμένη αν και διαδεδομένη αντίληψη που θέλει τους νέους μακριά από τον χώρο των τεχνών και έχει στόχο να αποτελέσει μια γιορτή για τη λογοτεχνία και τη δημιουργικότητα εμπνέοντας μικρούς, αλλά και μεγάλους.

Από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και συζητήσεις γύρω από ποικίλες θεματικές ενότητες, με καλεσμένους γνωστούς Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

“Το Πρώτο μου Βιβλίο” (12:00-13:30), Συμμετέχουν οι Αλεξάνδρα Κ, Πέτρος Μάρκαρης, Νίκος Σπαθαράκης, Ούρσουλα Φωσκόλου και Χρήστος Χωμενίδης.

“Λογοτεχνικοί Γονείς” (13:40-15:00), Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν οι Χάρης Βλαβιανός, Μυρσίνη Γκανά, Μιχαλής Γκανάς, Γιάννης Δούκας, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Τίτος Πατρίκιος.

“Λογοτεχνία και Τέχνες” (15:45-17:15), Θα πάρουν μέρος οι Θέμελης Γλυνάτσης, Γιώργος Γούσης, Παύλος Νικολακόπουλος και Δημοσθένης Παπαμάρκος, καθώς και η Παυλίνα Βουλγαράκη η οποία θα μιλήσει και θα ερμηνεύσει τραγούδια της.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής (15:00-16:30) με τον Αλέξη Σταμάτη, όπου θα γίνει μια εισαγωγή για το τι σημαίνει να γράφει κανείς, και το Open Mic Event (17:30-18:30) υπό την συνοδεία κλασικής κιθάρας και πιάνου, που θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές, φοιτητές ή απλώς σε αθεράπευτα δημιουργικούς, να μοιραστούν και αυτοί ένα κομμάτι της τέχνης τους. Τέλος, κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας θα λειτουργήσει Βιβλιοπωλείο με τη συμμετοχή γνωστών εκδοτικών οίκων.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Library4all» για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια σχετικά με το φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας 2019 δημιουργήθηκε από τους μαθητές του ΙΒ Γιάννη Μεγάλου και Ακριβή Λιόση. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν εθελοντικά 30 ακόμα μαθητές που θα υποστηρίξουν όλους τους τομείς της διοργάνωσης.

Διοργανωτές: Γιάννης Μεγάλου και Ακριβή Λιόση