Με την έλευση της νέας χρονιάς, ο Κινητήρας δίνει βαρύτητα στα παιδιά, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προγράμματα. Χορός, θέατρο, παιχνίδι,

μαθήματα με γονείς και παιδιά και μαθήματα για εφήβους, δημιουργούν ένα καλλιτεχνικό και ταυτόχρονα οικογενειακό περιβάλλον, όπου όλα τα παιδιά εξελίσσονται κι εμπνέονται σ΄ ένα πνεύμα ομαδικής δημιουργίας και προσωπικής παρατήρησης, γνωρίζοντας διαφορετικές μορφές χορού και θεάτρου. Όλα τα παιδικά προγράμματα του Κινητήρα βασίζονται στο σκεπτικό της ισότιμης συνύπαρξης μέσα από σαφή όρια και δημιουργικές υπευθυνότητες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Κινητήρα περιλαμβάνει τα εξής προγράμματα:

ΚινητήραςF (Family) χορός και θέατρο για Γονείς και Παιδιά
Καθοδηγεί η Βίκυ Αδάμου

από 23/1 κάθε Δευτέρα 17.00-18.00

Γονείς και παιδιά σε αυτόνομα μαθήματα χορού και θεάτρου. Μέσα από κοινές ασκήσεις οι ενήλικες και τα παιδιά θα φτιάξουν ένα κοινό τόπο επικοινωνίας. Ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική και ο αυτοσχεδιασμός θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα ανακαλύψουμε καινούργιες μορφές συνύπαρξης εξασκώντας τη σωματική επαφή και τη φαντασία μας . Ένα μάθημα δώρο για να φρεσκάρει την καθημερινότητα μας και να τονώσει τις ενδοικογενειακές σχέσεις μ ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Κόστος ανά μάθημα: 12 ευρώ το ζευγάρι γονέα-παιδιού (στην περίπτωση ύπαρξης παραπάνω του ενός παιδιού υπάρχει εκπτωτική πολιτική)

κινητήραςkid (θέατρο) με την Βίκυ Αδάμου για παιδιά 5-12 χρονών

 

Τετάρτη 17.00 – 18.00

Η θεατρική εμπειρία δίνει στα παιδιά την δυνατότητα να ανακαλύψουν την φωνή και το σώμα τους και τα βοηθάει να αναπτύξουν ένα πλούσιο λεξιλόγιο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν, όταν θέλουν να μιλήσουν για τα συναισθήματα και να σκιαγραφήσουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι τα αντιμετωπίζουν. Με οδηγό το σύγχρονο παραμύθι, θα  παίξουμε με τον λόγο, τον ρόλο και την φαντασία.

Μηνιαίο κόστος:40 ευρώ

κινητήραςkid (Δημιουργικός Χορός) με την Ευγενία Σιγαλού


Τρίτη 16.00 – 17.00 (παιδιά 7 -12 χρονών)
Πέμπτη 16.00 – 17.00 (παιδιά 4 – 6 χρονών)

Όταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται, σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο. Ο χορός παρέχει τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης και καλλιεργεί τη φαντασία, όταν συνοδεύεται από μια δημιουργική διάθεση. Παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός και μουσική αποτελούν τα εργαλεία, μέσω των οποίων τα παιδιά θ’ αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ψυχοσωματικές και πνευματικές. Ο δάσκαλος-συντονιστής είναι πάντα κοντά, για να βοηθά και να χαίρεται μαζί τους.

Μηνιαίο κόστος:40 ευρώ

Κινητήρας G (Games) (δημιουργικό παιχνίδι) για παιδιά 4-10 χρονών

Εμψυχώνει η Ευγενία Σιγαλού

από 27/ 1 κάθε Παρασκευή 17.00-18.00

Παίζουμε χορεύοντας, χορεύουμε παίζοντας και όχι μόνο. Μια ώρα, όπου κάθε παιδί ξεχωριστά και όλα μαζί, μέσα από τον κόσμο της φαντασίας, της δημιουργικότητας, της μουσικότητας και του ρυθμού, της χορευτικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να μοιράζονται. Και όλα αυτά, αβίαστα, μέσα από τη χαρά που δίνει το παιχνίδι.

Κόστος ανά μάθημα:10 ευρώ

 

Προσφορά: αν επιλέξετε δυο από τα παραπάνω προγράμματα το κόστος είναι  60 ευρώ το μήνα.

Κινητήρας Ε (έφηβοι) με σκοπό τη δημιουργία παράστασης
με τη Βιολέττα Γύρα και τη Μαρία Σαλλιάρη

από 27/1 Παρασκευή 18.00-20.00

Το μάθημα αποτελείται από μια σειρά ασκήσεων που αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, την σωματική έκφραση, την συνεργασία και την ενδυνάμωση της πρωτοβουλίας των μαθητών. Περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εισαγωγή στις πρακτικές του θεάτρου και της υποκριτικής τέχνης , αναφορά στις ιστορικές απαρχές και τα είδη του θεάτρου, καθώς και σε διαφορετικά συστήματα μεθοδολογίας της υποκριτικής και του σωματικού θεάτρου (physical theatre).

Η ένταξη στην ομάδα, η γνωριμία με τα μέλη της, αλλά και η ποιότητα της συνεργασίας είναι βασικά ζητούμενα. Οι έφηβοι θα αναπτύξουν δεξιότητες, θ’ απελευθερώσουν τη φαντασία τους, θα εξερευνήσουν τον αισθητηριακό τους κόσμο. ¨Έτσι τα συναισθήματα θα εκφραστούν, και η σημασία του να ακούμε και να επικοινωνούμε καλύτερα θα διασαφηνίσει την έννοια των ρόλων θεατρικά και κοινωνικά ενισχύοντας την επίτευξη στόχων. Τα θέματα εναλλάσσονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Με το υλικό που θα προκύψει θα δημιουργηθεί μία ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό όπου κάθε μαθητής θα χαράξει την δική του πορεία και θα μπορέσει να μοιραστεί μία ιστορία χρησιμοποιώντας όλα του τα μέσα: σώμα, φωνή και πνεύμα.

Μηνιαίο κόστος:40 ευρώ

 

Βιογραφικά


Βίκυ Αδάμου


Η Βίκυ Aδάμου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας “ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Χοροθέαμα” και συμμετέχει στις παραστάσεις της ως περφορμερ, σκηνοθέτρια, ενδυματολόγος και σκηνογράφος. Επίσης είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Artistic Residency Centre, στην Αθήνα μαζί με την Αντιγόνη Γύρα. Παραδίδει σεμινάρια θεατρικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού, μαθήματα υποκριτικής και εκγύμνασης σε ομάδες θεάτρου και χορού.

Είναι απόφοιτος της «Δραματικής Σχολής Αθηνών» του Γιώργου Θεοδοσιάδη (1996) και της σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών «Βακαλό» (1992). Υπήρξε μαθήτρια της Ι. Γραμματικούλη (Γιόγκα & Διαλογισμός, 1998-2004).Έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων Κίνησης, Αυτοσχεδιασμού, Experiential Listening, Devised Theatre, Grotowski Αcting και Σκηνογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε Θεατρικές παραγωγές όπως: ”Roadtrip” σκηνοθ.Βιολέτα Γύρα, “Μ” του Γ. Οικονομίδη, «Μόλις Χώρισα» σκηνοθ. Β. Μυριανθόπουλου, «Ο κόσμος της Πάττυ» σκηνοθ. Β. Μυριανθόπουλου, «Ερωφίλη» σκηνοθ. Γιώργος Νικολαΐδης, «Αδάμ & Εύα Forever» σκηνοθ. Β. Μυριανθόπουλου κ.α. Η “Ξένη Γλώσσα” είναι η πρώτη της σκηνοθετική δουλειά.

Ευγενία Σιγαλού

Η Ευγενία Σιγαλού είναι χορεύτρια και παιδαγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης(1999-2002) και παιδαγωγικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(1999-2005). Από το 2003 συνεργάζεται με την Αντιγόνη Γύρα, ως μέλος της ομάδας. Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους: Άρτεμις Ιγνατίου, Νατάσσα Ζούκα, Κική Μπάκα, Φώτη Νικολάου, Βάλια Παπαχρήστου, Μαρία Κολιοπούλου, καθώς και με παραγωγές του φεστιβάλ και του Μεγάρου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δασκάλα στο ελληνογερμανικό σχολείο Αthener Schule. Από το 2007 διδάσκει χορό σε ιδιωτικές σχολές.

 

Βιολέττα Γύρα

Η Βιολέττα Γύρα είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος θεατρικών σπουδών (M.F.A.) από το New School University. Ενεργό μέλος του Actors Studio στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Πρόσφατες δουλειές στον θέατρο είναι: “σου’πα…μου πες” του Ζαν Ταρντιέ, σκην.Δήμητρα Αράπογλου BIOS,  Η Γυναίκα του Γκόρκι” της Έλενας Πέγκα, σκην. Πέγκα, κινητήρας studio, “Superheroes”  της Έλενας Πέγκα σε σκηνοθεσία Πάτρικ Μόρις,  “ELECTRA The Rewrite” by Edward Pomerantz, Athens Fringe Festival (Ηλέκτρα), “EXTRAordinary one woman show”, σκην. Α. Γύρα, Six D.O.G.S “Γιατί η Μαντόνα και όχι εγώ;” ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε σκηνοθεσία Γ.Καλατζόπουλου, “Νεκροί Ταξιδιώτες” και “Τέχας Βέρδες” σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου, “Waxing West” σε σκηνοθεσία Cosmin Chivu, η “Βίβα λα Κομπανία” σε σκηνοθεσία Άνας Τσίχλη,” Ο θανατος του εμποράκου”, “Αγγέλα” σε σκηνοθεσία Δαμάτη Κοραή, “Όρνιθες “σε σκηνοθεσία Yuri Lubimov και ” Γόβα στιλέτο“ στο Circle in the Square στη Νέα Υόρκη. Tηλεοπτικές εμφανίσεις στα ‘ Ίχνη” στο ΜΕGA και στις “Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα” στον ALPHA.  Το 2011 στα πλαίσια του in progress φεστιβάλ στον κινητήρας στούντιο συνέλαβε και σκηνοθέτησε το έργο roadTRIP.

Μαρία Σαλλιάρη

Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη (1996-1999) και στο Guildford School of Acting στη Μ.Βρετανία (2000-2001). Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce College ‘96). Εργάζεται  ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση από το 1998 ως σήμερα και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες και χορογράφους (G.Gregory, Κ.Αρβανιτάκης, Γ.Βαλτινός, Α.Γύρα, Β.Τσελεμέγκος, Α.Αγγελόπουλος, Π.Κροντηροπούλου, Ε.Ανδρέου). Σημαντική και πολυετής έχει υπάρξει η συνεργασία της με την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, In Progress Festival, κ.α.). Οι γνωστότερες δουλειές της στην τηλεόραση περιλαμβάνουν το «Θα Βρεις το Δάσκαλό Σου» / ΑΝΤ1 και τις «Σαββατογεννημένες» / MEGA.

Επίσης έχει ασχοληθεί με το σπηκάζ (Hillside Press, M&M Publications, Xpress Publications, Studio Triton) και τη μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα (Atos Origin, Alexandair). Για την εταιρεία IKK productions έχει ηχογραφήσει το audio book «Η
ΦΥΓΗ» της Σώτης Τριανταφύλλου και τους «15 Μύθους από τον Αίσωπο».

(www.ikkproductions.com/el/audio-books.html) Το 2008 δημιούργησε την ομάδα ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ, με έντονο ενδιαφέρον στην κοινωνική και εκπαιδευτική διάσταση της τέχνης (www.syntelestes.com). Με τους ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ έγραψε και σκηνοθέτησε τις παραστάσεις «ΤΖΙΖ!ΝεοπλασματικέςΥστερίες» (2008) και «Γαρνιτούρες» (2009). Από τον 2008 είναι εμψυχώτρια στο θεατρικό εργαστήριο της ομάδας, στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι από διαφορετικά επαγγέλματα που επιλέγουν τη θεατρική πρακτική ως μέσο προσωπικής εξέλιξης και έκφρασης. Από το 2007 ως σήμερα εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος, όπου επίσης σκηνοθετεί παραστάσεις, προπονεί μαθητές για τον ετήσιο διαγωνισμό Forensics στην εκφραστική ανάγνωση στα Αγγλικά και συμμετέχει στην καλλιτεχνική οργάνωση των εκδηλώσεων του ιδρύματος. Διδάσκει Αγγλικά και από φέτος ξανάγινε φοιτήτρια Ισπανικής Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.