Έχοντας μπει για τα καλά στα μέσα της άνοιξης, οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνεχίζουν την εκδοτική σεζόν με νέους τίτλους από όλες τις κατηγορίες βιβλίων.


Ελληνική Πεζογραφία

Δύο ακόμα επανεκδόσεις μυθιστορημάτων του Βασίλη Αλεξάκη
•    Πριν: Ο μύθος του σπηλαίου του Πλάτωνα στη σύγχρονη εκδοχή του.
•    Η μητρική γλώσσα: Ένα μυθιστόρημα με ηρωίδα την ίδια τη γλώσσα. Μια στοχαστική περιδιάβαση στην ιστορία και στον πολιτισμό.
Κυκλοφορούν στις 27 Απριλίου

Ευτυχισμένες οικογένειες του Δημήτρη Στεφανάκη: Μια σάγκα που χτίζεται σε τρεις γενιές κι αποκαλύπτει τα μελανά σημεία μιας οικογένειας, τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα ανθρώπων μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου και της Ιστορίας.
Κυκλοφορεί στις 27 Απριλίου

Οι Μαγεμένες (Las Incantadas) της Μαίρης Κόντζογλου: Ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τις «Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης».
Κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου

Οι αδερφές Ραζή της Κατερίνας Ζαρόκωστα: Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που παρακολουθεί την προσαρμογή και εξέλιξη της πρώτης και δεύτερης γενιάς προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη, και δείχει πώς τα ιστορικά γεγονότα επηρέασαν δραματικά τη ζωή τους.
Κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου

Εντιμότατα λαμόγια του Θάνου Δραγούμη: Αστυνομική ιστορία; Πολιτικό θρίλερ ή ένα νουάρ με ξέφρενη δράση στους διαδρόμους της εξουσίας;
Κυκλοφορεί στις 8 Ιουνίου

Στα πέρατα της αντοχής της Χριστίνας Ρούσσου: Ένα απολαυστικό, πολυπρόσωπο και περιπετειώδες μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη ως την Αθήνα, από τις αρχές του 20ού αιώνα ως τη δεκαετία του 1950.
Κυκλοφορεί στις 8 Ιουνίου


Ξένη Πεζογραφία

Το παιδί της τρικυμίας της Margaret Atwood: Ένα μαγικό εγκώμιο, μια ιστορία προδοσίας, ίντριγκας και εκδίκησης, αντάξιας του έργου του Σαίξπηρ. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Hogarth Shakespeare Project:
Κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου

Κι αν εγώ χαθώ του Adam Haslett: Ένα μυθιστόρημα που κάνει αίσθηση διεθνώς και αναδείχτηκε βιβλίο της χρονιάς που πέρασε. Ένα βιβλίο περί κατάθλιψης που όμως δεν είναι καθόλου καταθλιπτικό.
Κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου

Η φλόγα του έρωτα της Janet Evanovich: Έμποροι ναρκωτικών, hot αστυνομικοί, μια σπιρτόζα ντετέκτιβ από χόμπι κι ένας αλιγάτορας μπλέκονται σ’ ένα απολαυστικό και ανάλαφρο αστυνομικό μυθιστόρημα.
Κυκλοφορεί στις 18 Μαΐου

Το ημερολόγιο του Nicholas Sparks: Η απόλυτη ιστορία αγάπης που μεταφέρθηκε και στο σινεμά.
Κυκλοφορεί στις 18 Μαΐου


Σειρά: «Μεγάλες αφηγήσεις» – Αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας

Ένα δωμάτιο με θέα του Ε. M. Forster: Μια εξαιρετική κοινωνική κωμωδία, ένα πνευματώδες σχόλιο στη βρετανική αστική τάξη των αρχών του 20ού αιώνα.
Κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου

Ο εραστής της Marguerite Duras: Μια ιστορία ερωτικής μύησης και αισθησιακής αφύπνισης στην αποικιακή Ινδοκίνα του Μεσοπολέμου.
Κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου


Αστυνομική Λογοτεχνία

Τελευταία έξοδος του Federico Axat: Ένα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ που θα παίξει με το μυαλό σας. Διεθνές μπεστ σέλερ που μεταφράζεται σε περισσότερες από 35 γλώσσες.
Κυκλοφορεί στις 27 Απριλίου

Φέτος, συμπληρώνονται 30 χρόνια περιπετειών του Σκωτσέζου επιθεωρητή Τζον Ρέμπους που δημιούργησε ο Ian Rankin, ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς συγγραφείς του αστυνομικού.

Στις 18 Μαΐου πρόκειται να επανακυκλοφορήσουν πέντε βιβλία του Rankin:
1. Οι καταρράκτες
2. Σκελετοί στο κελάρι
3. Υπόθεση αίματος
4. Σκοτεινή πλευρά
5. Με τις πόρτες ανοιχτές


Στη λογοτεχνία του φανταστικού

Τα ταξίδια του Ταφ του George R. R. Martin: Ταξίδι στα πέρατα του γαλαξία με τον αξιαγάπητο και ιδιόρρυθμο Ταφ από τον θρύλο του fantasy.
Κυκλοφορεί στις 27 Απριλίου

Όλεθρος του Brandon Sanderson: Μυθολογικοί υπερήρωες που ανατρέπουν τα στερεότυπα σε μια καταιγιστική περιπέτεια δράσης.
Κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου


Στα non fiction

Ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο με τον Όμηρο του John Freely: Ένας συναρπαστικός ταξιδιωτικός οδηγός για τον χαμένο ομηρικό κόσμο και τη συνέχειά του μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, τον μύθο και τους θρύλους.
Κυκλοφορεί στις 27 Απριλίου.

Πολιτικός Φιλελευθερισμός του John Rawls: Ένα από τα σημαντικότερα έργα αναφοράς στον χώρο της πολιτικής φιλοσοφίας για τη σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.
Κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου.

Βυζαντινός Πολιτισμός του Steven Runciman: Το κλασικό έργο του μεγαλύτερου βυζαντινολόγου του 20ού αιώνα ξεκινάει από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης και καλύπτει κάθε φάσμα της ζωής στο Βυζάντιο.
Κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου.