Οι συναρπαστικές αφηγήσεις από αυτόπτες μάρτυρες και επιζήσαντες καταγράφουν χρονικά τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και αποτυπώνονται στα έξι επεισόδια της νέας σειράς-ντοκιμαντέρ, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 21.50.

Τα νέα επεισόδια θα προβάλλονται για 4 συνεχόμενες ημέρες στις 21.50, αποκλειστικά στο National Geographic. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, η νέα σειρά-ντοκιμαντέρ «11 Σεπτεμβρίου: Μια Ημέρα στην Αμερική», από τη βραβευμένη με Emmy ® εταιρεία παραγωγής 72 Films (Η Δυναστεία της Βόρειας Κορέας) και παραγωγούς τους βραβευμένους με Oscar ® Dan Lindsay και T.J. Martin (Undefeated, LA92), παρουσιάζει αδημοσιεύτα πλάνα, βασισμένα σε αρχειακό υλικό, όπως οι λήψεις των πύργων από τα γειτονικά διαμερίσματα και τους δρόμους ακριβώς μετά τη στιγμή της σύγκρουσης των αεροπλάνων, καθώς και την άμεση κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων.

Βασισμένη σε περισσότερες από 951 ώρες έρευνας και συνεντεύξεις από 54 αυτόπτες μάρτυρες, η σειρά αποτελεί μια συναρπαστική και συναισθηματικά φορτισμένη επτάωρη αναδρομή στα γεγονότα εκείνης της μοιραίας ημέρας, που διαδραματίστηκε πριν από 20 χρόνια.

Κάθε επεισόδιο φωτίζει τον ηρωισμό που αναδείχθηκε από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς άνθρωποι που ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν συνανθρώπους τους σε κίνδυνο, ανακαλούν τις εμπειρίες τους και τις διηγούνται σε πρώτο πρόσωπο.

Από όσους βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο, μέχρι τους υπαλλήλους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου και τους αυτόπτες μάρτυρες, όλοι μοιράζονται αυτό που βίωσαν, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά.

«Όλοι θυμόμαστε που ακριβώς βρισκόμασταν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Μέσα στην τραγωδία, το χάος και τη θλίψη, αυτό που επίσης θυμόμαστε είναι οι πράξεις γενναιότητας, ανιδιοτέλειας και ανθρωπιάς που αναδείχθηκαν εκείνη την ημέρα» δήλωσε η Courteney Monroe, πρόεδρος National Geographic Content.

«Μέσω αυτής της σειράς-ντοκιμαντέρ, φιλοδοξούμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτες στο χρόνο αυτές τις ιστορίες και να συνεχίσουμε την κληρονομιά του National Geographic, που διακρίνεται για την αυθεντική και δυναμική αφήγηση, η οποία προσδίδει βαθύτερο νόημα σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ | Φωτογραφίες ©National Geographic