Το Εργαστήρι Μαιρηβή μας προσκαλεί στα δύο επόμενα, εργαστήρια αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα: 10 π.μ. – 3 μ.μ.
Πώς να ιστορώ μύθους ζώων και παροιμιόμυθους

Το κάθε Σάββατο αποτελεί μια  ενότητα, η οποία ολοκληρώνεται κάθε φορά. Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε όλες τις ενότητες ή αποσπασματικά.

Προσοχή! Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο!

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 210 5222181, 6942 420062

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα: 11 π.μ. – 3 μ.μ.
Το σώμα και η ανάσα του παραμυθά

Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα μας βοηθήσει να τοποθετήσουμε τα παραμύθια μέσα στο σώμα μας και το σώμα μας μέσα στο δάσος ή το παλάτι του παραμυθιού.

Το σώμα του αφηγητή είναι ο χώρος που διαδραματίζονται όλα – η απώλεια και η αναζήτηση, η πάλη με τον δράκο και ο βασιλικός γάμος. Είναι βοήθεια για να θυμηθεί κάθε στιγμή και κάθε λέξη της ιστορίας, κάθε συγκίνηση και κάθε σκέψη.

Ο αφηγητής δεν θυμάται την ιστορία με το μυαλό αλλά την ξαναζεί με το σώμα του κάθε φορά που την αφηγείται.

Το εργαστήριο βασίζεται σε τεχνικές, ασκήσεις και παιχνίδια που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μες στα παραμύθια με το σώμα μας.

Η κάθε Κυριακή αποτελεί μια ενότητα, η οποία ολοκληρώνεται κάθε φορά. Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε όλες τις ενότητες ή αποσπασματικά.

Προσοχή! Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο!

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 210 5222181, 6942 420062

Τα εργαστήρια είναι βιωματικά και βασίζονται στην μέθοδο της μαθητείας και στην στενή σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και ανάμεσα σε κάθε μαθητευόμενο και τον Μάστορα. Η κατεύθυνση κάθε συνάντησης προσαρμόζεται στις δυνάμεις και στις ανάγκες των μελών της εκάστοτε ομάδας.

Το σύνολο των εργαστηρίων αποτελεί μια ενότητα και κάθε θέμα συμπληρώνει το προηγούμενο όπως και κάθε συμμετέχων θα στηρίζει τους υπόλοιπους.

Το 2015 ο Δρ. Στέλιος Πελασγός κλείνει 25 χρόνια αφοσίωσης στην προφορική λογοτεχνία και αφήγηση και μετρά εκατοντάδες μαθητευόμενους  που μαθήτευσαν δίπλα του αλλά και φοιτητές που διδάχτηκαν το σύγγραμμα του. Με το νέο του εργαστήρι προσφέρει μια επιτομή της γνώσης και της εμπειρίας του για να μπορέσουν παλιοί και νέοι μαθητευόμενοι να φορέσουν το σκάφανδρο του παραμυθά και του ιστορητή ώστε να βυθιστούν με άνεση και ασφάλεια στο σκοτάδι της παράδοσης, στο προσωπικό και συλλογικό ασυνείδητο και να ανεβάσουν στο φώς της επίγνωσης κοράλλια και μαργαριτάρια για να τα μοιραστούν με τους δικούς τους και την κοινότητα τους.