Το Μουσείο Καζαντζάκη με χαρά ανοίγει και φέτος, για πέμπτη συνεχή εκπαιδευτική περίοδο, τις πύλες του στους μαθητές και υποδέχεται τη σχολική χρονιά με εννιά (9) νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν στις συλλογές του Μουσείου και στηρίζονται στη βιωματική συμμετοχή της ομάδας, ενισχύοντας την ανακάλυψη, τη δημιουργία, την πρωτοβουλία και την κριτική σκέψη. Μέσα από τις διάφορες πτυχές της ζωής και του έργου του Καζαντζάκη οι μαθητές προσεγγίζουν και γνωρίζουν τις Καλές Τέχνες, το μαγικό κόσμο του Θεάτρου, τη δημιουργικότητα της μυθοπλασίας, την ομορφιά της ανακάλυψης, τη δύναμη του λόγου και ένα πλήθος κρυμμένων πνευματικών θησαυρών στον χώρο του Μουσείου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να απολαύσουν βιωματικές εμπειρίες και στον νέο πολυχώρο του ΜΝΚ, όπου η Παιδική Γωνιά προσκαλεί τα παιδιά για δράσεις ανακάλυψης και δημιουργίας.

Τίτλοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων

1) Νηπιαγωγείο

«Οδύσσεια: Ένα παραμύθι με κύματα…»

2) Α ́ & Β ́ Δημοτικού

«Το σεντούκι του Καζαντζάκη»

«Συνέντευξη μ’ έναν ήρωα»

3) Γ ́ & Δ ́ Δημοτικού

«Οι ιδέες που ταξιδεύουν…»

«Ταξιδεύοντας: Ισπανία, Αίγυπτο & Κίνα»

4) Ε ́ & Στ ́ Δημοτικού:

«Ο διανοούμενος & ο δράκος»

«Εφημερίδα: Ελεύθερος Λόγος»

5) Γυμνάσιο:

 «Αναφορά στον Γκρέκο»

6) Λύκειο:

«Το Ιερό τούτο πάλεμα με τον ταύρο»

Το Μουσείο Καζαντζάκη θα ενημερώνει συνεχώς για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τα προγράμματα για παιδιά και οικογένειες που θα υλοποιούνται το Σαββατοκύριακο, καθώς και για τις εξωτερικές του δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.