Μέσα στο νέο ψηφιακό μας κόσμο, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει, να δικτυώνεται, να αλληλεπιδρά και να δημιουργεί ως παγκόσμιος, διαδικτυακός πολίτης, ως “Digital Citizen”!

Εμείς στο INNOVATHENS powered by Samsung, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, συνεχίζουμε μέχρι και τον Ιούλιο με ολοκαίνουρια Digital skills workshops μέσα από τα οποία θα αναπτύξουμε νέες δεξιότητες και θα έρθουμε σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις να κατασκευάζεις τη δική σου ιστοσελίδα μέσω του WordPress, να σχεδιάζεις με το Adobe Illustrator, να γίνεις expert στο Digital Marketing ή αν είσαι… νέος άνω των 65 και θέλεις να μάθεις να χρησιμοποιείς το Facebook, σε περιμένουμε!

Αναλυτικά τα εργαστήρια:

Facebook 65+ | 30 Μαΐου – 29 Ιουνίου

Εισηγήτριες: Μαρία Ηλιοπούλου, Μαρία Αστερίου
Σε συνεργασία με την People Behind

Μέσα σε 10 μαθήματα, άτομα άνω των 65 ετών εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες και γίνονται μέρος της ψηφιακής κουλτούρας της σύγχρονης εποχής: μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το tablet, να αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες στο Internet, δημιουργούν το δικό τους λογαριασμό στο Facebook, βγάζουν selfies και video με το κινητό, κάνουν posts και βιντεοκλήσεις.

30 Μαΐου
1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 και 29 Ιουνίου
Ώρες: 11.00-12.30
*Δωρεάν συμμετοχή
Κρατήσεις στο 2130109300

Digital Marketing Business Diploma | 25-29 Ιουνίου

Εισηγητής: Γεράσιμος Τζαμαρέλος
Σε συνεργασία με το ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης και Καινοτομίας)

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 20 ωρών για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τη γνώση τους και να εξειδικευτούν στο Digital Marketing.

Απευθύνεται:

Σε επαγγελματίες του marketing και της επικοινωνίας για την εξειδίκευση στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και την επαγγελματική τους εξέλιξη/ διεύρυνση στο κλάδο τους
Σε εργαζόμενους/στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους (στην Ελλάδα ή διεθνώς)
Σε ελεύθερους επαγγελματίες για την ανάπτυξη του πελατολογίου τους
Σε φοιτητές/ απόφοιτους σχολών- ανεξαρτήτως ειδικότητας – για την ενίσχυση του βιογραφικού τους και την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων
Σε νέους επιχειρηματίες που αναζητούν αποτελεσματικούς και οικονομικούς τρόπους προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν πως:

να επιλέγουν επιτυχημένα το περιεχόμενο των websites
να εφαρμόζουν τεχνικές SEO (Search Engine Optimisation)
να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα social media (Pinterest, Instagram, Facebook κ.ά.) ως εργαλεία marketing και δημοσίων σχέσεων (online PR), οργανικά για μείωση του budget τους
να σχεδιάζουν και θα υλοποιούν ενοποιημένη στρατηγική ψηφιακής επικοινωνίας για τον οργανισμό/ επιχείρηση που βρίσκονται.

*Όλη η θεματολογία θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο εργαστηρίου, με πρακτικά παραδείγματα.

25 έως 29 Ιουνίου
Ώρες: 17.00-21.00
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

*Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Business Diploma στο Digital Marketing (KEAK & DIGICAMPS).

Abobe Illustrator | 27-29 Ιουνίου

Εισηγητής: Νίκος Γαζετάς (Certified Expert της Adobe)

Έλα να γνωρίσεις το δημοφιλέστερο πρόγραμμα κατασκευής, επεξεργασίας και διαχείρισης γραφικών της Adobe! Στο workshop, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, θα έρθουμε σε επαφή με τα βασικά εργαλεία του Illustrator, θα σχεδιάσουμε με γεωμετρικά σχήματα τις δικές μας συνθέσεις και θα φτιάξουμε διανυσματικά αρχεία (vectors) για ψηφιακή ή έντυπη χρήση.

27 έως 29 Ιουνίου
Ώρες: 17:00-21:00
Κόστος: 70 ευρώ

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.

HTML & WordPress | 2-11 Ιουλίου

Εισηγήτρια: Μαριάννα Σκιαδά
Σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση για την κατασκευή και διαχείριση δυναμικών ιστοχώρων (sites) μέσω του WordPress. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί εισαγωγή σε βασικές έννοιες του Ιnternet, της HTML και του CSS πριν την εγκατάσταση του WordPress. Η εγκατάσταση του WordPress θα γίνει τοπικά (στον υπολογιστή κάθε συμμετέχοντα) με σκοπό την εξοικείωσή του με το περιβάλλον/λειτουργικότητα (themes, admin panel , οργάνωση περιεχομένου, επεξεργασία και διαχείριση κειμένου, διαχείριση πολυμέσων), καθώς και τη δυνατότητα προσαρμογής (customization) των themes στις επιθυμητές αισθητικές απαιτήσεις.

Μετά το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν:

να δημιουργήσουν και να παρέμβουν σε HTML και CSS κώδικα
να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν το δικό τους site μέσω του WordPress
να προσαρμόσουν την εμφάνιση των εγκατεστημένων themes του WordPress

Αναλυτικά:

1η ημέρα: Έννοιες του Internet – Εισαγωγή στην HTML
2η ημέρα: HTML (συνέχεια)
3η ημέρα: Βασικές έννοιες CSS
4η ημέρα: Τοπική εγκατάσταση WordPress και εξοικείωση με το περιβάλλον
5η ημέρα: Δημιουργία ενός ιστοτόπου εισάγοντας καινούριο template (themes, admin panel, οργάνωση περιεχομένου, επεξεργασία και διαχείριση κειμένου, διαχείριση πολυμέσων)
6η ημέρα: Παρέμβαση στο CSS των themes

2, 3, 5, 6, 9 και 11 Ιουλίου
Ώρες: 17.00-20.00
Κόστος: 80 ευρώ

*Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.

**Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν μαζί το δικό τους laptop.