Οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνεχίζουν ακάθεκτοι τις πλούσιες εκδηλώσεις τους για όλο το μήνα Δεκέμβριο, με νέα βιβλία για να έχουμε να διαβάζουμε στις γιορτές, αλλά και μία χριστουγεννιάτικη γιορτή μόνο για παιδιά!

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνεχίζουν ακάθεκτοι τις πλούσιες εκδηλώσεις τους για όλο το μήνα Δεκέμβριο, με νέα βιβλία για να έχουμε να διαβάζουμε στις γιορτές, αλλά και μία χριστουγεννιάτικη γιορτή μόνο για παιδιά!


Στις 11 Δεκεμβρίου το βιβλιοπωλείο Μικρός Κοραής (Παπάγου 7 και Αριστοφάνους, Χαλάνδρι) και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου, «Νεοέλληνες». Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 19.00, και ο συγγραφέας θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο και θα συζητήσει με το κοινό.

Ενώ, την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, το ίδιο βιβλίο θα παρουσιαστεί από τον Ομιλο Επιχειρήσεων, Πολιτισμού και Επικοινωνίας Alpha Media Group και το Μεταίχμιο, στις 20:00, στο καφέ-μπαρ ΜΑΟ στην Καβάλα (Δαρδανελλίων και Αγίου Νικολάου 10-12).


Το νέο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου θα παρουσιαστεί και στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στις 13 Δεκεμβρίου, από το βιβλιοπωλείο Σπανίδης, το Μεταίχμιο και το Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στις 20:30.


Εκεί για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δρ Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ερευνητής στο Ι.Π.Ε.Τ./Αθήνα, και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Στις 14 Δεκεμβρίου το βιβλίο «Νεοέλληνες» θα ταξιδέψει και στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (Σύλλογος Αρχαιόφιλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νομού Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 335), για να πραγματοποιηθεί η παρουσίασή του από τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Ένα ακόμη όμορφο βιβλίο από το Μεταίχμιο! «Ο Γούντι Αλεν για τον Γούντι Αλεν», σε επιμέλεια Στιγκ Μπιέρκμαν, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Γούντι Αλεν την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου στις 20:00, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Στη βραδιά αφιέρωμα για τον υπέροχο Γούντι Αλεν θα μιλήσουν ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης, κριτικός κινηματογράφου και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Στις 15 Δεκεμβρίου οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια ξέφρενη χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) στις 12 το μεσημέρι!


Παρέα με «Το Παιδί που πήρε μαζί του το Χριστούλη και «Το χριστουγενιάτικο έλατο» και με τις συγγραφείς Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη και Αργυρώ Πιπίνη, θα γίνουμε και πάλι παιδιά, να ταξιδέψουμε στον κόσμο της φαντασίας και να φτιάξουμε κι εμείς χριστουγεννιάτικα παραμύθια.


Την ίδια ημέρα και ώρα το βιβλιοπωλείο Ιανός στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 7) και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν σε μια ακόμα μαγική περιπέτεια στο «Νησί των Χριστουγέννων».


Για το ευφάνταστο αυτό βιβλίο θα μιλήσουν η Ελένη Χοντολίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, και ο συγγραφέας Αρης Δημοκίδης, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο της Ελένης Δημοπούλου.


Info
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα
Τηλ.: 211 3003500
FAX: 211 3003562
www.metaixmio.gr
[email protected]