Στην έκθεση «Ναυμαχίες» του Ελευθέριου Κλουβάτου, που εγκαινιάζεται διαδικτυακά τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, 19.00, στον ιστότοπο της γκαλερί, παρουσιάζονται συνολικά εννέα μεγαλειώδη, υπερμεγέθη, ζωγραφικά έργα.

Σε απόδοση Φόρου Τιμής για την Επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Ελευθέριος Κλουβάτος δημιούργησε την «Ανατίναξη Τουρκικής φρεγάτας από τον ελληνικό στόλο κατά τους ναυτικούς αγώνες του 1821» και μελέτησε σε απόλυτη ρεαλιστική μεταφορά το έργο «Ο όρκος στον ναό της Αγίας Λαύρας» του Θεόδωρου Βρυζάκη.

H Ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη που επιμελείται την έκθεση αναφέρει:

«Η σειρά «Ναυμαχίες» του Ελευθέριου Κλουβάτου είναι έργα συγκλονιστικής καταγραφής, με ιστορικές ναυμαχίες και ναυτικές συγκρούσεις. Με απόλυτα ρεαλιστική ερμηνεία και εκπληκτική εμμονή στη λεπτομέρεια, έχουν αποτελέσει τεκμήριο που εντάχθηκε σε άρθρα ιστορικών, αναλυτών και δημοσιογραφικών κειμένων σε καταξιωμένα έντυπα, ιστοσελίδες, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε αναφορές στην Παγκόσμια Ναυτική Ιστορία.

Αναζητά την αλήθεια του γεγονότος με εκφραστική δύναμη, μέσα σε ένα σύνθετο σκηνικό χώρο και φόρμες ενός άριστα καλογραμμένου σχεδίου. Εντυπωσιάζει με τους ανταριασμένους ουρανούς, τολμά εμπλουτισμένους χρωματικούς συνδυασμούς, εκκωφαντικές αντιθέσεις και πηγές φωτός έντονου δυναμισμού.

Προτιμά την προοπτική του βάθους αναδεικνύοντας περίτεχνα τη σύνθεση του είδους «πίνακας μέσα στον πίνακα»..

Μνημειώδεις δημιουργίες που προβάλλουν αισθητικά πεδία έντονης συναισθηματικής φόρτισης και ενισχύουν τα αισθήματα δέους. Ιστορικά γεγονότα που αποτελούν αποταμίευση πολιτισμικού παρελθόντος και μνήμης».

Η Heavenly Path Art Gallery διαθέτει αίθουσες τέχνης υψηλής αισθητικής, σε ειδικά διασκευασμένο εικονικό περιβάλλον λειτουργικότητας και διεθνών προδιαγραφών.

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαρτίου – 15 Μαϊου 2021