Η Νάνα Σιμοπούλου, η ταλαντούχα μουσικοσυνθέτης που κινείται στην διακεκριμένη σκηνή της world jazz τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, σιτάρ και μπουζούκι, καταφθάνει στην Ελλάδα από την Νέα Υόρκη (όπου ζει και εργάζεται) για μια και μόνο εμφάνιση στο Ζp87.

Η Νάνα και το κουαρτέτο της, θα παρουσιάσουν μια συναυλία με δικές της συνθέσεις. Τα μέλη της ορχήστρας είναι: o Ιταλός σαξοφωνίστας Samuel Marlieri και ο μπασίστας Μανος Λούτας. Εκτατη συμμετοχή από την Αμερικανίδα Caryn Heilman στα κρουστά, φωνή και multi-media projections.

Μόνιμη κάτοικος της Νέας Υόρκης, η μουσική της Νάνας – ένα μίγμα που συνδυάζει ελληνικούς ρυθμούς χρησιμοποιώντας όργανα όπως το Αυστραλέζικο ντιτζεριντού, το Ινδικό σιτάρ μαζί με νοτιοαμερικάνικα και Αφρικάνικα όργανα – έχει διακριθεί στο εξωτερικό.

Το τελευταίο έργο της “Daughters of the Sun,” ήταν #1 στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Νέας Παγκόσμιας Μουσικής της Αμερικής (NAV New Age and World radio charts) ενώ οι συνθέσεις της για το μοντέρνο μπαλέτο συμπεριλαμβάνουν τους Joffrey Ballet και Dance Theatre of Harlem.

Επίσης σημαντικές είναι οι συνεργασίες της Νάνα με κορυφαίους καλλιτέχνες εκπροσώπους της jazz όπως τον μπασίστα Charlie Haden, τον τρομπετίστα Don Cherry και στα κρουστά, τον Βραζιλιάνο Café Da Silva. Εμφανίστηκε με τη διάσημη σοπράνο Lauren Flanigan στο θέατρο Symphony Space της Νέας Υόρκης και στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον με τη Mary Ann McSweeney στo πλαίσιο του festival «Γυναίκες της Jazz».

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τη Νάνα όλο και πιο κοντά στις Ελληνικές ρίζες της με εμφανίσεις και συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες.

“Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα βρίσκω όλο και περισσότερους ταλαντούχους μουσικούς και εξαιρετικούς χώρους για την εκτέλεση της jazz,” λεει η Νάνα. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να συνεργάζομαι με Έλληνες καλλιτέχνες και ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον. Το Ζp87 είναι ένας μοναδικός χώρος και ανυπομονώ να παίξω με τους συνεργάτες- καλλιτέχνες σε αυτή την συναυλία.”

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Νάνα ειναι καθηγήτρια Μουσικής για Ταινίες (Professor of Music for Film) στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης (School of Visual Arts).