Ναγουάλ: φωτογραφίες ενός πολυδιάστατου πεδίου από φως και σκοτάδι. Όλες οι εικόνες αναπαριστούν συγκινησιακές καταστάσεις της συνείδησης και αποτελούν μία εργασία που προσεγγίζει έννοιες και τοπία εσωτερικής αναζήτησης. Πρόκειται για μία σειρά ασπρόμαυρων έργων που είναι αποτέλεσμα φωτογράφησης και ψηφιακής επεξεργασίας πρωτότυπων σχεδίων φτιαγμένων με πένα από τον καλλιτέχνη.

 Η λέξη “NAGUAL” έχει πολλαπλές ερμηνείες και συναντιέται στην μεσοαμερικάνικη μυθολογία των Τολτέκων.
1. To Ναγουάλ είναι ένα ζώο το οποίο, στη Μεσοαμερικάνικη μυθολογία, θεωρείται ο πνευματικός προστάτης του κάθε ανθρώπου/πολεμιστή.
2. Το ναγουάλ υπήρξε και ένας τίτλος που δινόταν σε σαμάνους ή μάγους.
3. «Aν η λογική και ο κόσμος της πραγματικότητας που αντιλαμβανόμαστε είναι ένα νησί, τότε ναγουάλ είναι ο μεγάλος ωκεανός που το περιβάλλει» Κάρλος Καστανιέντα

Κώστας Κοσνετζώφ

Αρχιτέκτονας και εικαστικός, μέχρι σήμερα – έχει παρουσιάσει 6 ατομικές εκθέσεις με έργα που αξιοποιούν τόσο τα ψηφιακά μέσα όσο και την παραδοσιακή ζωγραφική/σχέδιο. Η εικαστική του δράση περιλαμβάνει συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις αλλά και δημιουργία animation graphics εκπαιδευτικού χαρακτήρα και ολοκληρωμένα μουσικά βίντεο.